"Σβηστά" ο Εθνικός 3-0 τον Αργοναύτη

Μια καλή προπόνηση ήταν για τον Εθνικό το υποτιθέμενο Πειραικό ντέρμπι με τον Αργοναύτη, αφού το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη, δύο κλάσεις ανώτερο, κέρδισε εύκολα με 3-0 στο γήπεδο του Ρέντη, παρουσία 500 και πλέον φιλάθλων..
 Μεγάλη διαφορά οι δύο ομάδες, βέβαια για τον Αργοναύτη
υπάρχει το σοβαρό ελαφρυντικό των σημαντικών απασουσιών( Ελ Κάντι, Κεμετσετζίδης, Βασιλείου, Τζιάς, Ιγλέσης, Παπαφακλής, Ράμος, Σαλκετζής).
 Ο Εθνικός έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Αργοναύτη, χάνοντας σωρεία ευκαιριών, ενώ ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο γκολκήπερ του Αργοναύτη ο νεαρός Καραμαλίκας.
Στο 15΄εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, και φοβερό σούτ του Ξενιτόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αργοναύτη, ωστόσο ο ρέφερι της αναμέτρησης ο κ. Κορδολαίμης ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας παράβαση του Ξενιτόπουλου( χέρι).
 Στο 31΄ ο Εθνικός ζήτησε πέναλντι σε μαρκάρισμα  του Λύγκου,  με τον Κορδολαίμη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, και τους φιλάθλους του Εθνικού  να ξεσηκώνονται στην εξέδρα, όμως στο 39΄ ο Καπασακλής σε ανύποπτη φάση φαίνεται να τραβάει τον Σάμιο, κι ο ρέφερι να υποδεικνύει αυτήν την φορά την παράβαση, με τον Χαλιμούρδα, να ευστοχεί από την βούλα του πέναλτι για το 1-0.
 Στην επανάληψη  στην πρώτη φάση ο Σάμιος βρήκε τον Σταφσουλάι που με ωραίο σούτ έκανε το 2-0, ενώ το σκορ έκλεισε στο 90΄ ο Μιχαήλ με σούτ από το ύψος της περιοχής.
 Σωρεία οι ευκαιρίες ( Λύγκος 33΄ 36΄), Σάμιος 34΄, Σταφσουλάι 52΄ 79΄), Χαλιμούρδας(73΄) Γκορόγιας 82΄, ενω΄ο Αργοναύτης σε μιά λίγες από τις φορές που βγήκε στην επίθεση άγγιξε το γκολ στο 78΄ όταν ο Καπασακλής πρόλαβε την έξοδο του Ανδριόλα, πλάσαρε, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ πρίν η μπάλα περάσει την γραμμή.
 Στο κόρνερ που εκτελέσθυηκε ο Λιάρος μόνος του έπιασε την κεφαλιά στέλντοντας την μπάλα άουτ.
 Καλύτεροι από πλευράς  Εθνικού - που έκανε συντήρηση δυνάμεων-οι  Σάμιος, Ξενιτόπουλος,Σταφσουλάι, Αθανασόπουλος, Χαλιμούρδας, ενώ από τον Αργοναύτη εκτόσ του Καραμαλίκα  προσπάθησαν οι Λιάρος,  Παπαφώτης. 
 Με λάθη η διαιτησία του Κορδολαίμη( Σγαντζός, Χαλβατζάκος)
ΕΘΝΙΚΟΣ: Ανδριόλας,  Γκορόγιας, Ξενιτόπουλος, Γαλάνης, Παπαδόπουλος, Χαλιμούρδας, Σάμιος, Γιουβανέλης( 58 ΄Μιχαήλ), Λύγκος ( 46΄ Σταφσουλάι), Σαλίμπασα( 66΄ Παυλόπουλος), Αθανασόπουλος.
 ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ:Καραμαλίκας, Καπασακλής ( λ.τρ 84΄ Αναγνώστου), Γαζελίδης(72΄ λ.τρ.Καραμολέγκος), Μπαγουλός.,Νερσεσιάν, Παπαπαφώτης, Λιάρος,  Δημητρόπουλος,  Λαδικός, Νίκανδρος, Χειράκης( 57 ΄λ.τρ.Μαγκασιανός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου