Στην κορυφή ο Ιωνικός

 Ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια τον Ατρόμητο με 2-1, μπροστά σε 2.500 φιλάθυλους

 Στην κορυφή του 9ου ομίλου βρίσκεται πλέον ο ιστορικός Ιωνικός μετά την  σημαντική νίκη με 2-1 επί του Ατρόμητου Πειραιά, στο ντέμρπι κορυφής που διεξήχθη στην Νεάπολη, παρουσία 2.500 και πλέον φιλάθλων που δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα.
 Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο με την πρώτη καλή φάση να σημειώνεται στο 28΄ όταν μετά από φάολ του Πέρρου, ο Κρητικός αφύλαχτος στην μικρή περιοχή του Ιωνικού έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο Ιωνικός στο 34΄ απείλησε με τον Τσακίρη , ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Παπαδόπουλο, όμως ο Λιώνης απέκρουσε το σούτ που επειχείρησε.
 Στο 36΄ ένα φοβερό σούτ του Παπαδόπουλου, από πλάγια απέκρουσε ενστικτωδώς ο Αδαμόπουλος σε κόρνερ.
 Στην επανάληψη ο Ιωνικός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο έλεγξε πλήρως το παιχνίδι , όμως με την σέντρα ο Μανουηλίδης  απείλησε για τον Ατρόμητο, όμως ο Αδαμόπουλος ήταν στην θέση που έπρεπε.
 Αμέσως μετά ο Λαμπρινάτος εκμεταλεύθηκε λάθος στην άμυνα του Ατρόμητου, ξεχύθηκε μπροστά, όμως από το ύψος της περιοχής επιχείρησε ένα σούτ που δεν ανησύχησε τον Λιώνη.

 ΤΟ 1-0

Για να φθάσουμε στο 68΄, όπου ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα του  Ατρόμητου κόλλησε ο Τσακίρης, έπιασε την κεφαλιά, οι αμυντικοί του Ατρόμητου προσπάθησαν να διώξουν  πάνω στην γραμμή,  με τον ρέφερι αρχικά να δείχνει "παίζεται" ωστόσο ο βοηθός Νενεκούμης, έδειξε σέντρα, κι αμέσως κι ο κ. Ανούσος  κατακύρωσε το τέρμα, με τους  παίχτες του Ατρόμητου να διαμαρτύρονται έντονα στον Νενεκούμη., αλλά τίποτε να μην αλλάζει.
 Το γκολ έδωσε φτερά στον Ιωνικό, που με καλά άκρα τους Ατματζίδη, Παπαδάτο πλαγιοκόπησε την άμυνα του Ατρόμητου, ωστόσο και το 2-0 ήρθε από στημένη φάση.
 Συγκεκριμένα στο 75΄  ο Σκαφτούρος ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, μετά το φάουλ του Κουμουλίδη, δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0, και να πάρει φωτιά κυριολεκτικά η Νεάπολη.
 Κι ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει αμέσως μετά  σε μιά βαθιά μπαλιά των παιχτών του Ατρόμητου ο γκολκήπερ του Ιωνικού Αδαμόπουλος, δεν  συννενοήθηκε με τους αμυντικούς του, επωφελήθηκε ο Μητρόπουλος, για να μειώσει σε 2-1.
 Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος δεν φαινόνταν να έχει δυνάμεις, για να απειλήσει, και μάλιστα στο 84΄ λίγο έλειψε να γίνει το 3-1  όμως η κεφαλιά του Σκαφτούρου έφυγε μόλις άουτ 
Συμπερασματικά  ο Ιωνικός πήρε το τρίποντο απόλυτα  δίκαια, αφού μετά από ένα ισοροπημένο α΄ μέρος, στην επανάληψη επικράτησε κατά κράτος του Ατρόμητου, που φάνηκε νωθρός, βαρύς,
Και μπορεί οι Καμινιώτες να φωνάζουν για την φάση του 1-0, όμως σε καμμιά περίπτωση ο Ατρόμητος σήμερα δεν θύμιζε σε τίποτε την ομάδα που κεντούσε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Από τον Ιωνικό που στο β΄ ημίχρονο, ήταν εξαιρετικός ξεχώρισαν οι Ατματσίδης, Λαμπρινάτος, Σκαφτούρος, Τσακίρης, Μαριόλης, ενώ βοήθησε πολύ ο Παπαδάτος.
 Από τον Ατρόμητο , διασώθηκαν οι Κρητικός, Μητρόπουλος.
Η διαιτησία του Ανούσου ήταν σε γενικές γραμμές καλή,  ο βοηθός Νενεκούμης ελέγχεται για την  φάση του 68΄ 
ΙΩΝΙΚΟΣ: Αδαμόπουλος, Τζιώτης, Κουμουλίδης, Χιώτογλου, Ατματσίδης, Μαριόλης, Πολίτης( 54΄ Κατσαβριάς), Τσακίρης, Σκαφτούρος, Γεωρργίου( 61΄ Παπαδάτος), Λαμπρινάτος(81΄ Τσιπλάκης)_
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:Λιώνης, Παπαδόπουλος, Μπέλιας, Κρητικός, Γεωργούλης, Σταθουλόπουλος(83΄ Κακάβας), Μητρόπουλος, Λοιζίδης, Μανουηλίδης(87΄ Ράπτης), Πέρρος(68΄ Μυλωνάς), Δανασής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου