Παλαιοχωρίτης:" Γυρίζουμε στην δραχμή!!!

Του Δημ. Θεοδώρου

Επιστροφή στο... μέλλον; Με οδηγό το παρελθόν; Καταστάσεις που φέρνουν στο νου στιγμές από τα χρόνια τα περασμένα; Όλα τα παραπάνω είναι σωστά, με τη συνισταμένη τους να σκιαγραφεί το σκηνικό που έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις του Ιωνικού! Οι αρχικές φήμες επιβεβαιώθηκαν
αργά το βράδυ του Σαββάτου, με την ολοκλήρωση της Συνέλευσης που έγινε στο σύνδεσμο της Νεάπολης (Θύρα 4): Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια οι 'rangers' αποφάσισαν να βγουν μπροστά για το καλό της αγαπημένης τους ομάδας και να την βγάλουν εκείνοι από το αδιέξοδο, στο οποίο την είχαν οδηγήσει διάφορα πρόσωπα, είτε με ενέργειες είτε με αδράνεια. Το πρώτο εγχείρημα των οργανωμένων οπαδών του 'κυανόλευκου' συλλόγου είχε καταγραφεί το φθινόπωρο του 2011, όταν η ομάδα της Νίκαιας γνώριζε τον υποβιβασμό στη Δ' Εθνική μετά από απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μπρος στον κίνδυνο του αφανισμού, οι δυναμικοί φίλαθλοι πήραν στις πλάτες τους τον Ιωνικό, επαναφέροντάς τον μετά από δύο χρόνια στη Γ' Εθνική! Παρά το γεγονός ότι η θέση τους είναι στην εξέδρα, η θητεία των 'rangers' στην κεφαλή της διοίκησης είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Με φωτεινό παράδειγμα εκείνη τη διετία, οι οργανωμένοι αναλαμβάνουν τα ηνία, κρατώντας βέβαια ανοιχτή την πόρτα για όποιον επιχειρηματία εκφράσει την επιθυμία να οδηγήσει τον σύλλογο σε καλύτερες μέρες!
Η εφημερίδα 'ΩΡΑ των σπορ' επικοινώνησε με τον Στέλιο Παλαιοχωρίτη, ο οποίος παρουσίασε το 'plan b'βάσει του οποίου θα πορευθεί το επόμενο διάστημα η ομάδα, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα προς τον φίλαθλο κόσμο ώστε να βρεθεί στο πλευρό του Ιωνικού με κάθε τρόπο!
''Αποφασίσαμε σαν οργανωμένοι οπαδοί να βγούμε μπροστά και να οδηγήσουμε την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Γυρνάμε στο plan-b, γυρνάμε στη... δραχμή'' ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του συνδέσμου, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον ιδιαίτερο και σαρκαστικό τρόπο να βάλει στο νόημα όσους δεν είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις. ''Το είχαμε ξανακάνει με επιτυχία πριν από τέσσερα χρόνια, στη συνέχεια δώσαμε την ομάδα στον κ. Σπανό, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ονειρευόμασταν, αν και είχαμε όλες τις προϋποθέσεις. Μετά ανέλαβαν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι, όμως από τη στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, πήραμε την απόφαση αναγκαστικά να βγούμε μπροστά'' σημείωσε σε έναν γρήγορο απολογισμό ο κ. Παλαιοχωρίτης, για να επισημάνει ότι οι 'rangers' θα περιμένουν τυχόν προτάσεις που θα φτάσουν από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες: ''Θα περιμένουμε προτάσεις για την ομάδα και όσες έρθουν θα τις συζητήσουμε σε Συνέλευση που θα καλέσουμε. Αν μπορέσουμε να βρούμε κάποιον άνθρωπο να πάει την ομάδα πιο πάνω, έχει καλώς! Προς το παρόν, θα κάνουμε το πλάνο μας με τη λογική ότι δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος. Ο Ιωνικός είναι ομάδα με πολύ κόσμο και, άρα, με πολλές γνώμες! Ίσως από μία πλευρά να είναι αρνητικό αυτό, ίσως είναι κάτι που φοβίζει''. 
''Είμαστε... τρελοί, όχι χαζοί''
Ασφαλώς, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα στο νέο πρωτάθλημα, με βασικό δεδομένο ότι έχει καθυστερήσει υπερβολικά τον προγραμματισμό του και την υλοποίηση αυτού. Ωστόσο, ο Στέλιος Παλαιοχωρίτης ξεκαθάρισε πως ο Ιωνικός δεν φοβάται κανέναν και τίποτα, αντιθέτως έχει δυναμική, το μέγεθος της οποίας ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.
''Δεν... πετάμε στα σύννεφα. Δεν είμαστε χαζοί, τρελοί είμαστε! Θα το παλέψουμε, όποιος κι αν είναι αντίπαλος. Από τον Αύγουστο δεν κερδίζει κανένας! Όποιος θέλει να κερδίσει τον Ιωνικό, θα πρέπει πρώτα να μας... δείρει. Αυτό που θέλουμε είναι να γεμίσουμε πάλι το γήπεδο! Να έχει στα ντέρμπι πάνω από 4000 φιλάθλους'' τόνισε χαρακτηριστικά το διοικητικό στέλεχος του συνδέσμου, για να απομονώσει εν συνεχεία την παρουσία του ΟΦΗ: ''Δεν φοβόμαστε κανέναν! Η παρουσία του ΟΦΗ μπορεί να φοβίζει την... Επισκοπή ή τον Φωστήρα, όχι εμάς πάντως! Μπορεί αλλού να υπάρχουν χρήματα, όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε έσοδα στην ομάδα! Θα προσπαθήσουμε να ταρακουνήσουμε τον κόσμο και να τον συσπειρώσουμε στο πλευρό του Ιωνικού''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου