"Άξιο" το Μοσχάτο πήρε το κύπελλο

Κερδίζοντας τον Εθνικό με 1-0, στο Καραισκάκη μπροστά σε 7000 φιλάθλους


Ένα καταπληκτικό γκολ που σημείωσε στο 44΄ ο Στούπης έκρινε τον φετινό τελικό του κυπέλλου Πειραιά στο γήπεδο Καραισκάκη με το Μοσχάτο να στέφεται κυπελλούχο για 3η φορά στην ιστορία του, κερδίζοντας τον Εθνικό με 1-0.
 Μέσα σε μιά καταπληκτική ατμόσφαιρα, από τουσ 7000 και πλέον θεατές που παραβρέθηκαν στο Καραισκάκη, το Μοσχάτο έδειξε  πιό ομάδα, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, κι ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις  περισσότερες φάσεις.
 Ωστόσο, η φάση που έκρινε την αναμέτρηση προηγήθηκε του εξαιρετικού τέρματος που σημείωσε ο Στούπης.
 Συγκεκριμένα στο σημείο αυτό ο Κοντοπάνος έφυγε στην αντεπίθεση, ο γκολκήπερ του Εθνικού ο Ανδριόλας, βγήκε εκτός περιοχής, για να σταματήσει τον Κοντοπάνο, που πήγε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Ανδριόλα, που έπιασε την μπάλα με τα χέρια.
 Και φυσικά  ο διαιτητής Κορδολαίμης του έδειξε την κόκινη κάρτα - σωστά μεν, όμως με καθυστέρηση αφού αρχικά έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα.
 Κι όπως είπαμε ο Στούπης εκτέλεσε  με τέλειο τρόπο το φάουλ που κέρδισε στέλνοντας την μπάλα στην συμβολή  των δοκών αφήνοντας άναυδο τον  Χατρημαρινάκη που είχε μπεί στον γήπεδο και που φυσικά δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.
 Το Μοσχάτο στο α΄ μέρος όπως είπαμε, είχε καλύτερη κυκλοφορία, και δύο  εξαιρετικές φάσεις, αρχικά στο 17΄ τον κοντινό σούτ του Κοντοπάνου, απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Τσαρούσης, και στομ 32΄ σε κεφαλιά του Παπαευθυμίου που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανδριόλας.
 Ο Εθνικός σε αυτό το διάστημα  έχει να επιδείξει ένα μονοκόματο σούτ του Σάμιου από καλή θέση που έφυγε άουτ στο 28΄ .
 ΤΟ Β΄ ΜΈΡΟΣ
 Στην επανάληψη ο Εθνικός αν και με αριθμητικό μειονέκτημα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, και προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση, ωστόσο το Μοσχάτο ήταν φωτιά στην κόντρα επίθεση,. κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες
 Στο 58΄ ένα διαγώνιο σούτ του Λύγκου έφυγε άουτ, ενώ στο 68΄ ο Λύγκος έβαλε κάθετη πάσα στο εφορμνούντα Αθανασόπουλο, για να υποδειχθεί σε θέση  οφ- σάιντ από τον βοηθό Τάτσινα, και να έχουμε θύελλα διαμαρτυριών , από πλευράς Εθνικού, με όλο τον πάγκο να επιτίθεται στον βοηθό, και να χρειασθεί η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
 Ο Εθνικός  φώναξε για περίπτωση πέναλτι στο 77΄  όταν σε σούτ του Αθνασόπουλου, η μπάλα φάνηκε να χτυπά σε χέρι αμυντικού του Μοσχάτου,. ενώ το Μοσχάτο στο 82΄  άγγιξε το 2-0, όμως ο Κοντοπάνος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ- α-τετ μερ τον Χατζημαρινάκη.
 Νέα τρομερή ευκαιρία στο 88΄ για το Μοσχάτο με τον Ντάφλα να σουτάρει δυνατά, να αποκρούει ασθενώς ο Χατζημαρινάκης, , με τον γκολκήπερ του Εθνικού να σταματά και τον Κοντοπάνο από τα δύο μέτρα στην συνέχεια της φάσης.
 Από το εξαιρετικό Μοσχάτο διακρίθηκαν ο σκόρερ Στούπης, ο Κοντοπάνος, ο Ντάφλας,ο Μπάλας, και ο σταθερότατος Αθανασόπουλος.
 Από τον Εθνικό που  σίγουρα τον περιμέναμε καλύτερο, ξεχώρισε ο Λύγκος, ο Γκορόγιας, κι ο Γαλάνης.
 Με σωστές υποδείξεις ο διαιτητής Κορδολαίμης( σωστή η αποβολή του Ανδριόλα, ενώ στην φάση που φώναξε για πέναλτι ο Εθνικός προφανώς θεώρησε ακούσιο το χέρι), ο βοηθός Τατσίνας ελέγχεται για την φάση του 68΄ , ενώ  απαρατήρητος πέρασε οι έτερος βοηθός ο Καρφής.
 ΕΘΝΙΚΟΣ : Ανδριόλας, Τσαραούσης(52΄Αθανασόπουλος),Γαλάνης, Μπερνάς(71΄  Πουλόπουλος),Κάνβδιας, Χαλίμούρδας, Σταφσουλάι(44΄ Χατζημαρινάκης), Γιουβανέλης, Λύγκος, Σάμιος, Γκορόγιας
ΜΟΣΧΑΤΟ: Αθανασόπουλος,  Τσίτση, Καράμπελας, Μπάλας, Λαλιάνι, Παπαευθυμίου ( 74΄ Παπαγεωργίου),Στούπης ( 84΄Μωραίτης, ), Κοντοπάνος(90΄ Καρδαράς), Ντάφλας, Ντόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου