Χαμένοι και οι δύο

Ένταση, συρράξεις, ξύλο,  διακοπές, και στο  τέλος "αγκαλιές" στο Πειραικό ντέρμπι

Χαμένοι και οι δύο στο τέλος του  επεισοδιακού αγώνα του Μοσχάτου με τον Εθνικό, με το τελικό 2-2 να έρχεται" κουτί" στην Δόξα Βύρωνα που πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική,  από σήμερα το απόγευμα μετά το 2-0 επί του Χαραυγιακού.
 Στο Μοσχάτο μπροστά σε 1000 περίπου θεατές εκ των οποίων κάπου 150 του Εθνικού, μπάλα δεν είδαμε  για 80 λεπτά.

 Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο, και στις μεγάλες καθυστερήσεις της αναμέτρησης τα είδαμε όλα,  διακοπές συράξεις, κυνηγητά, 3  γκολ 2 πέναλτι μιά αποβολή.
 Κι αφού άπαντες συνηδειτοποίησαν ότι τίποτε δεν βγαίνει , παίχτες παράγοντες, των δύο ομάδων σχεδόν έφυγαν αγκαλισμένοι.
 Είναι από αυτά τα μαγικά που μόνο στο ποδόσφαιρο μπορούμε να δούμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλο το α΄ μέρος ήταν  μιά καλή ευκαιρία για τον Εθνικό με τον Γιουβανέλη στο 6΄,   όπως και στο 17΄ με τον Σταφσουλάι, και για το Μοσχάτο ένα καλό σούτ του Τσίτση που έφυγε μόλις άουτ στο 22΄ .
 Στην επανάληψη ο Λύγκος  στο 62΄ έφυγε στην κόντρα από πλάγια, δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή του Μοσχάτου, για να πλασάρει τον Αθανασόπουλου, και να κάνει το 0-1.
 Το Μοσχάτο  πήρε μπροστά με την είσοδο του Αρμάντο, και έγινε απειλητικό, έτσι στο 79΄ είχαμε την φάση που έβαλε φωτιά στο γήπεδο.
 Ο διαιτητής Αριστομένης Κοτσάφτης με υπόδειξη του α΄  βοηθού  Γεωργαρά( Άρτας) ,  υπέδειξε πένανλτι σε χέρι του  Παπαιωάννου, για να γίνει ο χαμός εντός αγωνιστικού χώρου με σύσωμο τον πάγκο να   ζητά εξηγήσεις από τον βοηθό, και να ακολουθεί σύρραξη, κυνηγητό, και διακοπή του αγώνα για περισσότερο από 10 λεπτά.
Κι αφού αποβλήθηκαν από τον πάγκο του Εθνικού, ο Μαργαρίτης Χαρτζηαλέξης, και  το τεχνικό τήμ  το ματς συνεχίσθηκε.

  Το πέναλτι εκτελέσθηκε άψογα από τον Παναγιώτη Κοντοπάνο, για να ισοφαρίζει σε 1-1.
 Πέντε λεπτά αργότερα ο Αρμάντο  λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 για το Μοσχάτο- ο Χατζημαρινάκης τον σταμάτησε, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Στούπης από πλάγια και αριστερά  επειχείρησε σέντρα σουτ, αιφνιδιάσθηκε ο Χατζημαρινάκης, για να καταλήξει η μπάλα στα  δίχτυα για το 2-1, εν μέσω αποθέωσης από τους φιλάθλους του Μοσχάτου.
 Κάπου εκεί υπήρξε και πάλι ένταση, είχαμε και πάλι σύρραξη, συμπλοκές με διάφορους, και διακοπή του αγώναμε τον Κοτσάφτη να δίνει συνέχεια συνέχεια αφού  απέβαλε τον Στούπη του Μοσχάτου.
 Σχεδόν στην  τελευταία φάση του αγώνα ο Καρδαράς ανέτρεψε τον Λύγκο, ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι εν μέσω διαμαρτυριών των Μοσχατιωτών, όμως τίποτε δεν άλλαξε, κι ο Λύγκος ευστόχησε  για το μοιραίο 2-2.
 Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες μάλλον να προσπαθούν να  δικαιολογήσουν εκατέρωθεν την  συμπεριφοράς τους, και τουλάχιστον   στο τέλος η  ατμόσφαιαρα ήταν φιλική.

 Να σημειώσουτμε πάντως ότι  και στην ανάπαυλα είχαμε ένταση ανάμεσα σε παράγοντες των δύο ομάδων, ενώ αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο Εθνικός πρίν ξεκινήσει το ματς έκανε αναγκαστική αλλαγή του Μπενά, με τον Παπαιωάννου, ενώ και στο 15΄ έγινε αλλαγή ο Σάμιος λόγω τραυματισμού.
 ΜΟΣΧΑΤΟ: Αθανασόπουλος, Μωραίτης ( 70΄  Αρμάντο),  Καράμπελας, Μπάλα, Λαλιάνιο,  Τσάνης, Τσίτζης,  Στούπολης, Κοντοπάνος, Ντάφλας, Ντόνε(87΄ Καραδράς)
 ΕΘΝΙΚΟΣ: Χατζημαρινάκης, Γκορόγιας,  Ξενιτόπουλος, Παπαιωάννπου,  Κάνδιας,  Χαλιμούρδας, Ηλιόπουλος,  Γιουβανέλης,Λύγκος, Σάμιος ( 15΄ λ.τρ  Σταφσουλάι), Αθανασόπουλος( 75΄  Παυλόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου