ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 
                  Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ! 
                   
       Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει, τα σωματεία όλο και   περισσότερο  εγκαταλείπονται και οι παράγοντες λιγοστεύουν, αυτές οι εκλογές αποκτούν μεγάλη σημασία.
        Το ποδόσφαιρο στον Πειραιά, έχει ανάγκη από γήπεδα, από ιατρική πρόληψη και περίθαλψη, από οικονομική αιμοδοσία, από ποιοτική αναβάθμιση, από πανελλήνια  αναγνώριση, από συμμαχίες πάνω σε στόχους, από προβολή, από στρατηγικές επιβίωσης, από συναγωνιστικότητα και  αυτοεκτίμηση.   
         Η νέα διοίκηση που θα προκύψει έχει να αντιμετωπίσει χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα και θα κληθεί να δώσει άμεσες λύσεις για την επιβίωση θεσμών και σωματείων. Ταυτόχρονα οφείλει:
        *Να κρατήσει και προχωρήσει ότι θετικό της απερχόμενης αλλά και παλιότερων διοικήσεων και να απορρίψει κάθε διοικητική δυσλειτουργία και αρνητική συμπεριφορά.
        * Να συστρατεύσει ότι εκλεκτό παραγοντικά διαθέτει ο Πειραιάς μέσα κι έξω απ΄ τη διοίκηση και να ανοίξει νέα πεδία ανεξερεύνητα.
        *Να αξιοποιήσει μέσα και γύρω απ΄  αυτήν, νέους με όρεξη για δουλειά, έμπειρους με διάθεση για βοήθεια, επιστήμονες για συνεισφορά στην γνώση, παράγοντες δοκιμασμένους διαχρονικά.
        *Να αποκαταστήσει μόνιμο και διαρκή διάλογο με τα σωματεία.
        *Να επεξεργαστεί προβλήματα και να θέσει στόχους, εμπεδώνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της ισονομίας, και της δικαιοσύνης κάθετα και οριζόντια.
        *Να επαυξήσει τις συνεργασίες και τις συμμετοχές της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.
         * Να παλέψει για την κατασκευή νέων γηπέδων και την βελτίωση των υπαρχόντων αλλά και να εξασφαλίσει « έξυπνους» προπονητικούς  χώρους για τις ομάδες.
         * Να ανακτήσει πόρους και αρωγές μέσα από σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης, για να ανακουφίσει οικονομικά τα σωματεία.
         * Να αναβαθμίσει τα πρωταθλήματα κάνοντας τα περισσότερο ανταγωνιστικά και ασφαλή, ώστε να επανέλθει  κόσμος στα γήπεδα.
         *Να μεριμνήσει για την  επιμόρφωση των προπονητών, κυρίως των παραγωγικών τμημάτων.
         * Να θέσει αυστηρά κριτήρια επιλογής των μικτών ομάδων από ειδικούς, αφού ανεβάσει το επίπεδο των πρωταθλημάτων υποδομών.
             Κάτι νέο χρειάζεται ο Πειραιάς. Κάτι που θα βάλει πιο ψηλά τον πήχυ. Κάτι που  θα τον κάνει πρωτοπόρο, και ξεχωριστό ανάμεσα στις άλλες ενώσεις. Που θα εμπνέει και θα συσπειρώνει.
              Ας δούμε λοιπόν τις προσεχείς εκλογές, σαν μια μεγάλη ευκαιρία για ένα Νέο Ποδοσφαιρικό Πειραιά.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

1.Το μοντέλο διοίκησης

        Το προηγούμενο μοντέλο διοίκησης στην  Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, ήταν προσωποκεντρικό.
        Όλη η λειτουργία της Ένωσης ξεκινούσε και τελείωνε στον πρόεδρο της και στους πέριξ αυτού 2-3 συμβούλους ουσιαστικής αποδοχής του. Αποτέλεσμα ήταν ο παροπλισμός αρκετών μελών του Δ.Σ. και η ανύπαρκτη λειτουργία των περισσοτέρων επιτροπών. Όλη η δουλειά, και η επικοινωνία πέρναγε μέσα από τους  υπαλλήλους. Φθάσαμε στο σημείο επιμέρους πολιτικές της ένωσης π.χ. οικονομική να ασκούνται από αυτούς, υπό την υψηλή εποπτεία του προέδρου.
         Εμείς πιστεύουμε στην συλλογική δουλειά και έτσι  θα προχωρήσουμε, μέσα από μια διαδικασία διαρκούς αυτοκριτικής και διόρθωσης λαθών.

          -ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΣ( 11 ΤΑΚΤΙΚΟΙ-5 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ).
          -ΑΛΛΑ 20 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΡΓΟ.
          -Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΜΕ 3 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.
          -ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
          - ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ Η ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Η ιεράρχηση τους όμως και η επίλυση των προβλημάτων περνά μέσα από συγκεκριμένη  στοχοθεσία και καθορισμό  προτεραιοτήτων  που θα κάνει το Δ.Σ.

          - Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΠ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ είναι ένας από τους πρώτους στόχους μας. Τα σωματεία πρέπει να βλέπουν την ΕΠΣΠ σαν σπίτι τους .Η ΕΠΣΠ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.
 
          - ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ.
          - ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.
          - ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ    ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ π.χ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.
           - ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
           - ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ.
           - ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΣΠ- ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΓΗΠΕΔΟ.
           - ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
( Καταστατικό, βιβλία, οικονομικές καταστάσεις κλπ.)
           Από τις πρώτες προτεραιότητες μας, Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Θεωρούμε απαράδεκτη την μη ύπαρξη αντιπολίτευσης. Τη μη ύπαρξη αντίθετης φωνής.
 

2. Οι σχέσεις μας με άλλους φορείς
       Θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση, την  περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές, προς όφελος του πειραικού ποδοσφαίρου, διατηρώντας συγχρόνως το διεκδικητικό χαρακτήρα όλων των αιτημάτων μας απέναντι τους. Η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση πρέπει να καταλάβουν πώς το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι και δικό τους μέλημα.
Οι σχέσεις με την ΕΠΟ και τις άλλες ενώσεις
 
        Η ΕΠΣΠ είναι ιδρύτρια ένωση της ΕΠΟ. Πρέπει να χαίρει πανελλήνιου σεβασμού και ιδιαίτερου κύρους. Τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε.
 
     - ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ ΣΤΗΝ  ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ.
    
     - Η ΕΠΟ και η  Ένωση  Πειραιά δεν θα πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά. Αντίθετα οι εκπρόσωποι του Πειραιά στην ΕΠΟ θα πρέπει να συμβάλλουν στην παραγωγή αποφάσεων στηριγμένων στο δίκαιο και την αντικειμενικότητα. Ένα πλέγμα συμμαχιών στην βάση της ισονομίας και της εμπιστοσύνης θα συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση του ρόλου της ΕΠΣΠ στα δρώμενα της ΕΠΟ.
     - Η επεξεργασία και η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων με άλλες ενώσεις με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Πειραιά,  θα καθιστούσε την ένωση μας καταλύτη στην σύγχρονη εξέλιξη του ποδοσφαίρου,  θα την αναβάθμιζε πανελλαδικά,  και θα της πρόσθετε φίλους.

      -ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.
Οι σχέσεις μας με τον Ολυμπιακό
   
      -Είναι ευτυχία για την Ένωση μας να έχει στους κόλπους της το μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Ο διπλασιασμός της χορηγίας από πλευράς Ολυμπιακού καταδεικνύει το ενδιαφέρον του  για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά.
      -Η σύσφιξη των σχέσεων ΕΠΣΠ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που τελευταία και λόγω αλλεπάλληλων λαθών της απερχόμενης διοίκησης είχε κλονισθεί, είναι μέσα στις προτεραιότητες μας.
      -Θα είναι χαρά μας  παιδιά που θα προέρχονται από τους συλλόγους μας, να αποτελέσουν μελλοντικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
      -ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ.
 
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΟΙ
 

      -Χωρίσαμε τη δουλειά που μας περιμένει στην Ένωση σε πέντε μεγάλους κύκλους που ο καθένας του περιέχει επιμέρους θέματα. Η συντονισμένη και συγχρονισμένη λειτουργία σ΄ αυτούς τους τομείς είναι αυτή που θα βάλει την ΕΠΣΠ σε τροχιά αναβάθμισης.
 
ΚΥΚΛΟΣ Α΄
 
1.Δημόσιες σχέσεις - site
 
Το έργο της  ένωσης πρέπει να προβάλλεται .Το υπάρχον  site είναι αναχρονιστικό και ελλειπέστατο.

      -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ SITE ΑΜΕΣΑ
      -ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ
      -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ SITE ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
      -ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
      -ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.
      -ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
      -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ
      -ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
      -ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ
      -ΠΡΟΒΟΛΗ  FAΙR-PLAY ΤΟΥ ΜΗΝΑ
      -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 
2.Γραφείο  τύπου – δημοσίων σχέσεων

      -ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ.
      -ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.
      -ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΠ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑ
      -ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ.
 
ΚΥΚΛΟΣ Β΄
 
Οικονομικά

        Τα οικονομικά της ΕΠΣΠ είναι σε κατάσταση συναγερμού.
       -Η απερχόμενη διοίκηση παρέλαβε το 2009 καθαρή θέση 137.000 ευρώ περίπου ήτοι κεφάλαιο 89.000 ευρώ και πλεόνασμα χρήσης του 2008 48.000 ευρώ, και κατάφερε μέσα στην τετραετία να καταγράψει ζημιές 209.000 ευρώ.
       -Αν σε αυτές προστεθούν, περίπου 50.000 ευρώ οι ανεκτέλεστες αποσβέσεις του κτηρίου του ΣΕΦ, και η διαγραφή του εικονικού κονδυλίου του αθλητικού ιματισμού ποσού 21.121,15 ευρώ, οι ζημιές ανεβαίνουν στις 280.000 ευρώ περίπου. Η καθαρή θέση της ΕΠΣΠ όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ίδιας είναι – 71.272, 38 ευρώ, με την προσθήκη των παραπάνω γίνεται – 142.393, 53 ευρώ
      - Ταυτόχρονα η ύπαρξη πιστωτών ύψους 333.570,04 ευρώ θέτει σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της ένωσης και εν προκειμένω το  ιδιόκτητο κτίριο  στον Πειραιά.
       - Η Ένωση Πειραιά  είναι μια χρεοκοπημένη ένωση, και το ομολογεί η ίδια η απερχόμενη διοίκηση.
 
         -ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
         -Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ:
1.ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.
2.ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΠ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.
3. ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ.
         -Για να συμβούν αυτά απαιτείται ειδική μελέτη σχετική με:
Α. ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ.
Β. ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ  ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΦΙΧΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Γ. ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.
Δ. ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ.
 
Η διοίκηση πρέπει να βρεί τρόπους ώστε να αυξήσει τα έσοδα της ΕΠΣΠ.
Είναι στην σκέψη μας  και άμεσα θα υλοποιηθούν:
 
ΤΟΣΟ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΙΡΜΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ  ΜΕΛΟΥΣ  ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ.
         -Ο  συνδυασμός μας και την τεχνογνωσία διαθέτει και τους ειδικούς για όλα αυτά.

 
 -Αν η εξυγίανση των οικονομικών της ΕΠΣΠ είναι σπουδαία, εξίσου σπουδαία είναι και η ύπαρξη διαφάνειας στις οικονομικές κινήσεις της διοίκησης.

        -ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ 
SITE ΤΗΣ ΕΠΣΠ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑΣ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΠO ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ.

        -Πέρα όμως από τα οικονομικά της ένωσης μας υπάρχουν και τα οικονομικά των σωματείων μας που πρέπει  με κάποιους τρόπους να ανακουφιστούν και να λειτουργήσουν.

        -ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΩΝ Α΄Β΄Γ΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 86.010 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ  ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ  ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ.
 
Στην πρόθεση μας ακόμη:
       
         -ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙ.
         -ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ.
         -ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
         -ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.
         -ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΡΩΤΟΕΓΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
         -ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΑΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΚΕΣ.
         -ΤΕΛΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΝΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΣΠ.
        
ΚΥΚΛΟΣ Γ΄
 
Αγωνιστικός
 
    -Το πειραικό ποδόσφαιρο θέλει πλήρη ποιοτική αναβάθμιση. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται διαρκής διάλογος με τα σωματεία, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και όλους τους θεσμικούς φορείς.
 
1.Πρωταθλήματα

     -ΕΓΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ 
EΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ.
     -ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ 38 ΕΤΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ
EΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΟΥΠAΡΧΟΝΤΑ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΤΟ 1974.
     -ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ  ΕΜΒΟΛΙΜΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ( ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ  ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ)
      -ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΗΜΙΒΡΑΔ
IΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛAΘΛΩΝ.
      -ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΘΕΣΜΟΥ FAIR-PLAY ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ.
      -ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PLAY OF ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΙ ΤΗΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ KAI PLAY AOYT  ΓΙΑ  ΤΗΝ Α΄ ΚΑΙ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

 
2.Κύπελλο
Αλλάζει ριζικά ο θεσμός του κυπέλλου
 
       -Στην Α΄ φάση θα αναμετρηθούν οι ομάδες της Β΄ και της Γ΄ Κατηγορίας(στην κατηγορία αυτή θα δοθεί κίνητρο, ώστε να αυξηθούν οι συμμετοχές)
       -Στην Β΄ φάση θα συμπεριληφθούν όσες ομάδες περάσουν από την πρώτη φάση, οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και αυτές των Εθνικών πρωταθλημάτων.
       -Στην Γ΄ και την Δ΄ φάση οι νοκ- άουτ αγώνες θα καταλήξουν με  νικήτριες 8 ομάδες.
       -Στην Προημιτελική φάση θα αναμετρηθούν οι 8 ομάδες με διπλές συναντήσεις, και θα προκύψουν οι 4 ομάδες της ημιτελικής φάσης.
       -Στην  Ημιτελική φάση θα  αναμετρηθούν οι 4 ομάδες με διπλές αναμετρήσεις και θα βγάλουν τους δύο φιναλίστ.
       -Σε όλους τους αγώνες μέχρι και την Δ΄ φάση, γηπεδούχο θα είναι το σωματείο της κατώτερης κατηγορίας.
       -Όταν προκύπτει ζευγάρι με ομάδες της ίδιας κατηγορίας θα ισχύει η κλήρωση σε ότι αφορά την γηπεδούχο ομάδα.
       -Στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες θα ισχύει η κλήρωση στη σειρά των αγώνων.
       -Στον τελικό θα χαρούμε για μία ακόμη φορά το γήπεδο «Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ»
 
3.Παρατηρητές
       Είναι οι άνθρωποι που αφιλοκερδώς συντελούν στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Επιδίωξη μας είναι:
     
      -Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.
      -Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
      -Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΜΕΝΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
      -Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ  ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

 
4. Ασφάλεια και βία
Μέριμνα μας:
 
      -Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
      -ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΩ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
      -Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
      -Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΠ ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ  ΥΠΟΤΡΟΠΗ.
      -Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΡΑΠΤΗ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
       Η βία εκλείπει  όταν αυτός που την παράγει έχει κόστος.
 
 5.Διαιτησία
 
        Στόχος μας δεν είναι να ασχοληθούμε μόνο με τον ορισμό
διαιτητών. Είναι η αξιοποίηση των υπαρχόντων και η παραγωγή νέων διαιτητών, η καλύτερη    εκπαίδευση τους,  η παρακολούθηση τους, η αξιολόγηση τους, η προώθηση τους.
        Πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση της διαιτησίας, τροφοδοτώντας τους διαιτητές με γνώση, δημιουργώντας τις προυποθέσεις να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, σεβόμενοι πάντα τη προσωπικότητα τους και απαιτώντας από αυτούς σεβασμό σε παράγοντες, προπονητές και αθλητές.
        Οι διοικούντες τα σωματεία πρέπει να καταλάβουν ότι κανένας δεν γεννιέται διαιτητής αλλά γίνεται μέσα από τους αγώνες. Τα σωματεία τα ίδια πρέπει να προτρέψουν και να στρέψουν στη διαιτησία κάποιους αθλητές τους. Έτσι θα αυξηθεί η ποσότητα διαιτητών και μέσα απ' αυτή θα πάρουμε την ποιότητα.
               
Στόχος μας είναι:

       -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ.
       -ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.
       -ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.
       -ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.
       -ΝΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.

     
        Όλα αυτά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά, με τον οποίο άμεσα θα φροντίσουμε να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την ΕΠΣΠ.
 
ΚΥΚΛΟΣ Δ΄

Yποδομές- μικτές ομάδες - γήπεδα

    -Είτε το θέλουμε είτε όχι το επίπεδο των υποδομών μας είναι χαμηλό.
Πρέπει να πείσουμε τους παράγοντες να ασχοληθούν με τις υποδομές.
Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα.
      Πρόθεση μας
    -ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
    -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΜΕ       ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΕ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.
     -ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑI ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑ  ΚΑΘΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
     -ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΟΥΜΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ  ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ Α΄ Β΄ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ "ΤΟΥΡΝΟΥΑ".
     -ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.    
     -ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣ.
     -ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
     -ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ.
     -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 5Χ5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
     -ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ  ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.
     -ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.
     -ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.
    -ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΠ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.
 

Μικτές ομάδες της  Ε.Π.Σ. Πειραιά
 
   
 -Είναι η βιτρίνα του ενωσιακού μας ποδοσφαίρου και χρειάζεται πλήρης αναβάθμιση τους. Αν ανέβει το επίπεδο των υποδομών θα ανέβει και αυτό των Μικτών. Ταυτόχρονα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος κλήσης των  νεαρών αθλητών.
     
     -ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ.
     -ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ  ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
      -ΤΕΛΟΣ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ.

 Γήπεδα

      -Είναι γεγονός πως όλα αυτά καλείται το πειραικό ποδόσφαιρο να τα κάνει στα λίγα γήπεδα που υπάρχουν και που αυτά έχουν τεράστιες ελλείψεις.
 
Θα προσπαθήσουμε:

      -ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
      -ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.
      -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΗΠΕΔΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΜΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
      -ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
      -ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ - ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ.
      -ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΡΕΝΤΗ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ -  ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

      -ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

Το γήπεδο αποκτήθηκε  για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το 1980 επί προεδρίας του αείμνηστου Παναγιώτη Σαλπέα.
 Το 2007  τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας πάνω σε τσιμέντο και χαλίκι.
 Η πίσσα απουσιάζει κι έτσι είναι αρκετά σκληρό και γεμάτο λακούβες και σαμαράκια. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους τραυματισμών.

 Τα αποδυτήρια άθλια. Ο φωτισμός ελλειπέστατος, και οι κλοπές στην ημερήσια διάταξη. Σ΄αυτό το γήπεδο προπονούνται 13 ομάδες και οι υποδομές τους.
     -Το γήπεδο θέλει πλήρη ανακατασκευή. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις κορόιδευαν. Τα κονδύλια έχουν εγκριθεί. Μετά τις τελευταίες  όμως εξελίξεις για μεταβίβαση του χώρου στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. είναι ανάγκη, πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου και να υπάρξουν οι πολεοδομικές εγκρίσεις για να εκταμιευθούν.
 
Η πρόταση μας για το ΣΕΦ είναι:
 
    -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ 13 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ.
 
Ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε 
   -ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.
   -Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ  Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΗ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΟΛΠ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ.
ΚΥΚΛΟΣ Ε΄
Ιατρικά
 
     -Αναδεικνύουμε το θέμα της υγείας σε ξεχωριστό κύκλο γιατί είναι πράγματι ξεχωριστό. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των αθλητών.
 
Σκοπεύουμε
 
    -Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    -ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΥΓΕΙΑΣ.
    -ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (ΤΣΑΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ).
    -ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟ.
    -ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
    -ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.
    -ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.
    -ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
    -ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ κλπ.
   -ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.
   -ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΧΟΡΗΓΙΑ.
    -Ο κύκλος υγείας δεν κλείνεται σε λίγες γραμμές ούτε εξαντλείται με κάποιες προτάσεις. Έχουμε χρέος να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε κάθε αθλητή. ΄Ετσι μόνο θα χαρούμε το παιχνίδι.
Για να  γίνουν χίλια βήματα
               πρέπει να γίνει το πρώτο…
 

 Εμείς το κάναμε
 
      -
Εκχωρήσαμε όλη τη χορηγία του Ολυμπιακού στην κάλυψη του κόστους διαιτησίας ώστε ανακουφίσουμε οικονομικά τα σωματεία.
Κανένα σωματείο Α΄Β΄Γ΄ κατηγορίας δεν θα πληρώσει διαιτησίες για τα πρωταθλήματα ανδρών και υποδομών του την περίοδο 2013-2014.
 

 Αγαπητοί  φίλοι
 

       -Σας παρουσιάσαμε σχηματικά τις σκέψεις μας και τις προθέσεις μας για την επόμενη ημέρα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.
       -Ο συνδυασμός μας που ξεπήδησε μέσα από την βούληση των σωματείων για αλλαγή, και αγκαλιάστηκε από αυτά, έχει και την θέληση και την τεχνογνωσία να τα υλοποιήσει.
       -Θα πετύχουμε πολλαπλά πράγματα αν στην προσπάθεια αυτή έχουμε τη συμμετοχή των σωματείων.
       -Σας καλούμε λοιπόν να συστρατευτείτε όλοι στην προσπάθεια αναγέννησης της ΕΠΣΠ από την επόμενη κιόλας ημέρα.
 


         Όλοι μαζί για μια ισχυρή και αναβαθμισμένη ένωση.
 
          
Όλοι μαζί για ένα Νέο Ποδοσφαιρικό Πειραιά.
 
                                                                                    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ