Παναρκαδικός - Φοίβος Κρεμαστής στον τελικό

Ο Παναρκαδικός κερδίζοντας με 3-2 τον ΠΑΣ Λαμία σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, και ο Φοίβος Κρεμαστής συντρίβοντας με 4-0 τον Άρη Ακροπτάμου  είναι οι δύο φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου ερασιτεχνών.

 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΠΑΣ  ΛΑΜΙΑ    3-2



Η Λαμία στο ουδέτερο γήπεδο του Ταύρου, κατάφερε να πετύχει 2 γκολ στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα, συγκεκριμένα, στο 7΄  ο Ταμάμης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ νίκησε τον Μανέλη.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα,  με πλασέ του Καλύβα, ο οποίος αξιοποίησε το γύρισμα του Ταμάμη από δεξιά κι έκανε το 2-0.

Ωστόσο στο 11΄  έπειτα από πάσα του Καδά και ωραία κίνηση και γύρισμα του Γούτου από αριστερά, ο Σωτήρης Μέλλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1 για τον Παναρκαδικό.

Ο Παναρκαδικός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 34' με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Καδά.

Στο 2ο μέρος  ο Παναρκαδικός ήταν καλύτερος και πέτυχε το γκολ της νίκης με τη βοήθεια των αντιπάλων, αφού στο 72' έπειτα από σέντρα του Γιάννη Κυριακόπουλου, ο Παϊζάνος προσπαθώντας να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά το ματς χάλασε λίγο καθώς υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των φίλων της Λαμίας προς το διαιτητή, με αποτέλεσμα ο Αθηναίος διαιτητής Αντωνίου να διακόψει το παιχνίδι για περίπου 20 λεπτά κι ενώ απέμεναν δευτερόλεπτα για τη λήξη. Στο σημείο αυτό αποβλήθηκαν 3 παίκτες της Λαμίας (Καλύβας με 2η κίτρινη, Γκούρλιας και Σπυριδάκης).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣς: Μανέλης, Κυριακόπουλος Γιάννης, Μπούτας, Κυριακόπουλος Δημήτρης, Μπεντεβής, Αρδάμης, Μέλλος (85' Κοσκολός), Δήμος, Μπακογιαννάκης (65' Κολιόπουλος), Καδάς, Γούτος (90'+ Λαγός Σπ.).
ΛΑΜΙΑ:Κοντογεώργος, Τσιλίκας, Λαϊνας, Σπυριδάκης, Παϊζάνος, Πάνος, Καλύβας, Κουτρομάνος, Ταμάμης, Αντωνίου, Τσαμαδιάς.

 ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
 ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    4-0
Ο Φοίβος Κρεμαστής, στο ουδέτερο γήπεδο της Χαλκίδας συνέτριψε με 4-0 τον Άρη Ακροποτάμου  και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, στον οποίο αγωνίστηκε δύο φορές… Η πρώτη με επιτυχία το 1972 όταν και κέρδισε με 3-2 τον Α.Ο. Αλεξανδρούπολης και η δεύτερη όταν ηττήθηκε με 1-0 από τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Φοίβο Κρεμαστής, ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 6΄ όταν ο Δελαπόρτας εκτέλεσε το φάουλ και ο Λαμάι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Φοίβο.
Στο 20’ ο Άρης Ακροποτάμου κέρδισε πέναλτι (ο Σεφερίδης από τον Θεοδοσίου), ωστόσο ο γκολκήπερ  Λουτριώτης κέρδισε κατά κράτος τον Σεφερίδη. Παρά την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Άρη, ο Φοίβος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 35΄  με απευθείας εκτέλεση  φάουλ  του Αξιώτη.
Στην «επανάληψη» ο Φοίβος κράτησε γερά και μάλιστα σε μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 64’ έκανε το 3-0, με τον  Ορφανίδη που  βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το 3-0, ενώ στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Σολακίδης του Άρη Ακροποτάμου.
Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Φοίβος πέτυχε και τέταρτο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην τεράστια νίκη τους. Συγκεκριμένα στο 82’ ο Αξιώτης με ωραίο κοντρόλ και πλασέ στη δεξιά γωνία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-0).
ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ: Λουτριώτης, Μπιλιάς, Λαμάι, Θεοδοσίου, Φωτεινής, Αξιώτης, Τζιβίλογλου, Ορφανίδης Ν., Γκινής, Δελαπόρτας, Μαθιός.
ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ : Χατζηνικολής, Καμπερίδης, Τσέπα, Σολακίδης, Κάμπατζης, Μεμούρης, Τσορμπαντζής, Καραγιαννίδης, Σεφερίδης, Παπαδόπουλος, Αποστολίδης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου