Η ΕΠΣΠ ενημερώνει σχετικά με τους αλλοδαπούς


Ιδιαίτερη πλέον προσοχή θέλουν από τα σωματεία τα θέματα των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, κι έτσι η ΕΠΣΠΕΙΡΑΙΑ με ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

"Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία της ότι κατόπιν απόφασης της ΕΠΟ ανακλήθηκαν δελτία αλλοδαπών ποδοσφαιριστών κατόπιν ελέγχου, αφού διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νόμιμων εγγράφων διαμονής, ή είχαν προσκομίσει πλαστά έγγραφα - ανάμεσα τους και 20 δελτία αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε Πειραικά σωματεία, τα οποία ήδη ειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν από την γραμματεία της Ένωσης.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ καλεί τα Πειραικά σωματεία και τους παράγοντες τους, πρίν προχωρούν σε οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση αλλοδαπού ποδοσφαιριστή, να επικοινωνούν με την Γραμματεία της Ένωσης προκειμένου να αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται για αυτό το θέμα για να αποφύγουν άσκοπες ενέργειες και φυσικά άσκοπα έξοδα.

*Με νεώτερη ανακοίνωση της η ΕΠΟ (σχετικό έγγραφο της ΕΠΟ 21972/2013 της 18.7.2013)
και μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τα δελτία των Αλλοδαπών αναφέρεται εκ νέου στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση δελτίων Αλλοδαπών, για τα οποία σημειώνονται τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι για την ολοκλήρωση μετεγγραφών, επανεγγραφών, και πρώτων εγγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, καθώς και για τις ανανεώσεις παλαιών δελτίων, δεν είναι πλέον αποδεκτό το αντίγραφο αίτησης για έκδοση Άδειας Διαμονής, αντίγραφο καθαυτής της άδειας διαμονής του ποδοσφαιριστή, νόμιμα επικυρωμένο, όπως ακριβώς ορίζεται στο Άρθρο 4 παρ. 1α, του Παραρτήματος Β του Κανονισμού Ιδιότητας- Μετεγγραφών.
Επίσης ως νομιμοποιητικό έγγραφο της παραμονής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα δεν δεχόμαστε αντίγραφο της αίτησης για χορήγηση Πολιτικού Ασύλου, αλλά μόνο αυτό καθαυτό το έγγραφο με το οποίο παρέχεται Πολιτικό Άσυλο από τις αρμόδιες αρχές( όπως τούτο διευκρινίστηκε στο Δ.Σ./ΕΠΟ στις 06.04.2012).
Ως εκ τούτου σας πληροφορούμε ότι θα απορρίπτεται όποιο δελτίο υποβάλλεται προς έκδοση στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Δελτίων και δεν πληροί τις ως άνω προβλεπόμενες προυποθέσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου