"Έφυγε" ο Τάκης Συνετόπουλος

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί από σήμερα το πρωί του Σαββάτου για το θάνατο του Τάκη Συνετόπουλου.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μέλος της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού που έφτιαξε ο Νίκος Γουλανδρής τη δεκαετία του ’70, αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που ανέδειξε ο Βόλος

(ξεκίνησε και «έκλεισε» την καριέρα του στον τοπικό Ολυμπιακό), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών.Γεννημένος ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1948, ο Συνετόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ολυμπιακό Βόλου σε ηλικία 15 ετών (1963) και δεν άργησε να ξεχωρίσει, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους... πολυθεσίτες ποδοσφαιριστές της εποχής.
 Το 1969 κατέκτησε με την Εθνική Ενόπλων το Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, αρνούμενος προτάσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.
Στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά έκανε μεγάλη καριέρα, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και άλλα τόσα Κύπελλα για να αποχωρήσει το 1979, επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό Βόλου, μέχρι που... κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1982.
Διεθνής με την εθνική ομάδα (φόρεσε τη φανέλα της 16 φορές), ο Τάκης Συνετόπουλος ήταν ένα από τα χαμογελαστά παιδιά και τους... γλεντζέδες των ελληνικών γηπέδων, όμως τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου