Ιωνικός: "Μαθήματα ευπρέπειας, αυταπάρνησης, και αυτοθυσίας"

Ανακοίνωση για τα σοβαρά επεισόδια στην Κατεχάκη εξέδωσε ο Ιωνικός, ο οποίος τα καταδικάζει και ταυτόχρονα προειδοποιεί πως αν δεν θα παρθούν μέτρα, θα θρηνήσουμε θύματα.
Ταυτόχρονα, η διοίκηση του νικαιωτικού
σωματείου συγχαίρει τους οπαδούς για την άψογη συμπεριφορά τους, αλλά και για τον απεγκλωβισμό της μητέρας και της κόρης από το φλέγομενο αμάξι στο οποίο είχαν παγιδευτεί κίνηση για την οποία θα τιμηθούν πριν την έναρξη του κυριακάτικου αγώνα με τη Νέα Ιωνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Διοικούσα Επιτροπή του ΑΟ Ιωνικός εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απρόκλητη και προμελετημένη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν οι οπαδοί της ομάδας μας στη διασταύρωση του κόμβου Καισαριανής και Κατεχάκη.
Καταδικάζει τα επεισόδια και κάθε μορφή βίας απ όπου κι αν προέρχεται, καταγγέλλει την δολοφονική συμπεριφορά ατόμων - εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου που αποπειράθηκαν εκτός των άλλων να αφαιρέσουν και τη ζωή επιβαινόντων σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο πυρπόλησαν με βόμβα μολότωφ και καλεί τις διωκτικές αρχές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό, την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και ο φίλαθλος κόσμος του Ιωνικού παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα υποστηρίζοντας οτι ζούμε τους "έσχατους καιρούς" και αν δεν καταδικαστούν ανάλογες εγκληματικές συμπεριφορές και δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι οι συμπτώσεις, που για την ώρα αποτρέπουν το "μοιραίο", θα εκλείψουν με αποτέλεσμα, νομοτελειακά, κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα.
Η Διοικούσα Επιτροπή σε συνεργασία με τους οπαδούς της ομάδας ξεκίνησε και συνεχίζει τον αγώνα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα με παράλληλο στόχο τη διάδοση και εμπέδωση στις τάξεις των νεαρών κυρίως οπαδών των κανόνων αθλητικής συμπεριφοράς και του Ευ αγωνίζεσθαι.
Εκφράζει την ικανοποίηση της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί κάτι που αποδείχθηκε στα τελευταία γεγονότα υποσχόμενη οτι ο αγώνας θα συνεχιστεί.
Οι οπαδοί μας όχι μόνο αντέδρασαν με ψυχραιμία στη βιαιότατη επίθεση που δέχθηκαν απο εγκληματικά στοιχεία αλλά έδωσαν μαθήματα ευπρέπειας, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Με κίνδυνο της ζωής τους απεγκλώβησαν απο ακινητοποιημένο φλεγόμενο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν πλήξει με μολότωφ οι εγκληματίες, την μητέρα και το τέκνο της, αποτρέποντας μια ανθρώπινη τραγωδία.
Οι παράγοντες και ο κόσμος του Ιωνικού συγχαίρουν τους οπαδούς της ομάδας για την άψογη συμπεριφορά τους τόσο κατά τη διαδρομή από το γήπεδο της Νεάπολης στο δημοτικό στάδιο του Βύρωνα όσο και στις εξέδρες στη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.

Με ομόφωνη απόφαση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και σε ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας συμβολή τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας, πριν απο την έναρξη του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Νέα Ιωνία θα τιμηθούν οι οπαδοί της ομάδας που με κίνδυνο της ζωής τους απεγκλώβησαν από το φλεγόμενο αυτοκίνητο την μητέρα και το παιδί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου