Κάζο της ΑΕK από τον Αγροτικό Αστέρα


ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ .. ΛΙΓΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ - ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ο εξαιρετικός Αγροτικός Αστέρας  πέταξε την ΑΕΚ εκτός συνέχειας του θεσμού του Κυπέλλου, κερδίζοντας την με 2-0 στην παράταση, κι αφού το 90λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

 Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση του Αγροτικού Αστέρα που έπαιξε στα ΄ίσα την ΑΕΚ , μπροστά σε 5000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Καυταντζόγλειο, εκ των οποίων οι 4000 χιλιάδες ήταν εκδρομείς φίλοι της Ένωσης
Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με την ΑΕΚ να είναι... τυχερή (!) που δεν πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ., και  μη μπορεί να μη δημιουργήσει, να μη μπορεί να κλέψει μπάλες και να κάνει παιχνίδι.
  Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη υποψία φάση για την ΑΕΚ ήταν στο 21' με ένα σουτ του Μπρέσεβιτς και η δεύτερη και τελευταία, επίσης υποψία φάσης, για την Ένωση έγινε στο 37' με κεφαλιά του Τρισίλο έπειτα από κόρνερ. Την ίδια στιγμή ο Αγροτικός Αστέρας παίζοντας χωρίς άγχος, με πλάνο και τακτική πίεζε ψηλά την ΑΕΚ, με αλληλοκάλυψη στα μαρκαρίσματα και βγάζοντας συνεχώς παίκτες μπροστά. Χωρίς υπερβολή υπήρχαν στιγμή που ένιωθες πως ο Αγροτικός Αστέρας ήταν (βάση απόδοσης) η... ΑΕΚ στο γήπεδο και η ΑΕΚ ο... Αγροτικός Αστέρας. Το 0-0 του πρώτου μέρους αδικεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι άγγιξαν τουλάχιστον δύο φορές το γκολ, έπειτα από λάθος εκτίμηση αρχικά του Καραγκιολίδη και κατόπιν όλης της αμυντικής λειτουργίας.
 Η εικόνα της ΑΕΚ  δεν άλλαξε ούτε στο β΄ ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Ο Δέλλας προσπάθησε από το 46' να αλλάξει τα πράγματα, αλλά μάταια. Έβγαλε τον Ντακόλ, πέρασε τον Αργυρίου στο γήπεδο, προωθώντας τον Γεωργέα δίπλα στον Κορδέρο και τον Ανάκογλου στην τριάδα πίσω από τον φορ (Μπρέσεβιτς).

Στο 27'  ο Καραγκιολίδης εκτίμησε λανθασμένα την πορεία της μπάλας και ο Γεωργιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε άουτ. Στο 36' οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με τον Τσιρίλο να κάνει την κεφαλιά και τον Μπρέσεβιτς να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα μπροστά από τον Ταταρίδη.
Ότι κι αν έκανε όμως ο Δέλλας, η ομάδα συνέχιζε να δείχνει νευρική στο γήπεδο, χωρίς φρεσκάδα, χωρίς διάθεση από τους παίκτες και τούτο είχε ως αποτέλεσμα ελάχιστες φάσεις και καμία κλασική. Από την άλλη ο Αγροτικός Αστέρας συνέχιζε με σωστή αμυντική τακτική - και όσο άντεχαν οι παίκτες του - να πιέζει ψηλά και να φτάνει άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ!
Στο 51' ο Βελίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από κόρνερ, αλλά ο Καραγκιολίδης έδιωξε σε νέο κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας φαίνεται να ανατράπηκε στην περιοχή με την ΑΕΚ να ζητάει πέναλτι. Στο 71' ο Αγροτικός είχε μια καλή στιγμή με τον Λαζαρίδη να επιχειρεί το σουτ και να αναγκάζει τον Καραγκιολίδη να διώξει σε νέο κόρνερ.
Στο 89' μάλιστα λίγο έλειψε να φτάσει στο γκολ, αλλά οι κόντρες έσωσαν την ΑΕΚ! Μια ΑΕΚ που στην ουσία έκανε τη μία και  μοναδική της καλή ευκαιρία στο ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα σουτ του Πλατέλλα, κι  έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση! 
 Οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα άρχισαν να κουράζονται και να αφήνουν χώρους στην Ένωση. Οι παίκτες του Δέλλα έφτασαν μέσα στο πρώτο τέταρτο, στο γκολ, όσες φορές δεν είχαν φτάσει στο 90λεπτο.  Στο 93' ο Αγροτικός έχασε καλή ευκαιρία, όταν από γέμισμα στην περιοχή ο ο Κρυστάλλης, ανενόχλητος, έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 98' ο Αργυρίου έβγαλε τη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Μπρέσεβιτς πέρασε ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι. Στο 101' και πάλι ο Μπρέσεβιτς απείλησε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ανάκογλου, αλλά ούτε τότε η μπάλα του έκανε το χατίρι. Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Πλατέλλας βγήκε από τα πλάγια, έκανε την παράλληλα μπαλιά, όμως κανείς δεν μπόρεσε να μπει στη φάση και να τη στείλει στα δίχτυα.
Και ότι δεν έγινε σε 105 λεπτά, έγινε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης.
 Τότε ο Λαζαρίδης έβγαλε πάσα λουκούμι στον Κρυστάλλη που με υποδειγματικό σούτ έκανε το 1-0, Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Μπρέσεβιτς να ισοφαρίσει αμέσως, όχι όμως τη σπατάλησε, αλλά στο 108' ο Λαζαρίδης πήρε τη μπάλα από τα αριστερά της άμυνας της ΑΕΚ, πέρασε Αργυρίου, Γεωργέα, ο Καραγκιολίδης βγήκε να του κόψει το δρόμο στη μικρή περιοχή, έκανε έναν παιδικό λάθος χάνοντας ακόμα και τον... προσανατολισμό του, με τον μέσο του Αστέρα σχεδόν πάνω στη γραμμή με ένα απλό σουτ να κάνει το 2-0!
Στο 110' ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες έπειτα από δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Γεωργίαδης, όμως το κακό ήδη είχε γίνει για την ΑΕΚ...
  Από τον Αγρ. Αστέρα ξεχώρισαν οι Λαζαρίδης, Κρυστάλης, Βελλίνης, Σαμουηλίδης, Χατζηλιάδης, ενώ από το ναυάγιο της ΑΕ διασώθηκαν οι Γεωργέας, Τσιρίλο
 Aρκετά καλή η διαιτησία του Γκράνα( Ξάνθης)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ταταρίδης, Καραντασιάδης (75’ Κρυστάλλης), Τριανταφυλλίδης, Γεωργιάδης, Γκέρμαν, Σαμουηλίδη, Χατζηλιάδης, Θεοδωρίδης (58’ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (46’ Κουκουλέκης), Βελλίνης, Λαζαρίδης.
ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γροντής (80’ Τσεβάς), Πλατέλλας, Ντακόλ (46’ Αργυρίου), Μπρέσεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου