Φοβερή ανατροπή ο Εθνικός 3-1 το Μοσχάτο

Αντι για 0-2 μέσα, σε 6 λεπτά έγινε το 3-1

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επιπέδου football leauge ειδικά στο β΄ μέρος ο Εθνικός πέτυχε τεράστια νίκη με 3-1 επί του Μοσχάτου στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου που διεξήχθη στο γήπεδο του Ρέντη, μπροστά σε 700  περίπου φιλάθλους που δημιούργησαν μιά  εξαιρετικά αθλητική ατμόσφαιρα.
 Κι όμως στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιτελικού, τίποτε δεν έδειχνε ότι θα έχουμε τέτοια εξέλιξη.

Το Μοσχάτο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, στο 5΄  όταν ο  Γκούφας έδωσε ωραία πάσα στον κενό χώρο στον Στούπη   που με ψηλοκρεμαστό σούτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βουτσινά, για να γίνει το 0-1, που πανηγυρίσθηκε έξαλλα από τους περίπου 70 φιλάθλους του Μοσχάτου που είχαν πάρει θέσει πίσω από τα γκολπόστ του Εθνικού ( στο α΄ μέρος).
 Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο, το Μοσχάτο πολύ καλά στημένο σχεδόν ανησύχησε καθόλου πρίν της φάσης του 40΄ όταν ο γκολκήπερ Αθανασόπουλος, πήρε την μπουκιά από το στόμα του Σκαφτούρου που ήταν έτοιμος να σκοράρει.
 Στην επανάληψη μπήκε στο γήπεδο ένας άλλος Εθνικός, και ειδικά, με την είσοδο του Παυλάκη άσκησε ασφυκτική πίεση στο Μοσχάτο που στο τελευταίο 20λεπτο έφερε την πλήρη ανατροπή σκηνικού.
 Στο 49΄ ο Σούφλας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση «σημάδεψε» το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Σκαφτούρος αστόχησε εμώ το Μοσχάτο απείλησε στο 59΄ όταν ο Γκούφας ελίχθηκε άψογα, έπιασε ένα βολέ που απέκρουσε ο Βουτσινάς.
Ο Εθνικός πίεζε για την ισοφάριση, ωστόσο στο 70΄ το Μοσχάτο ΄'αγγιξε το 0-2, με τον καλύτερο του παίχτη τον Κοντοπάνο.
Ο επιθετικός του Μοσχάτου  βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού, έφθασε τετ-α-τετ με τον Βουτσινά, με τον γκολκήπερ του Εθνικού να κάνει τεράστια διπλή απόκρουση.
 Κι αφού δεν έγινε το 0-2, ο Εθνικός στο 78΄ ισοφαρισε με σούτ του Σάμιου που εκμεταλεύθηκε σύγχυση στα καρέ του Μοσχάτου.
 Με την σέντρα ο Εθνικός έφερε τα πάνω κάτω, κι ο Λύγκος από κοντά σημείωσε το 2-1 μέσα σε αποθέωση από τους 500 φίλους του Εθνικού.
 Ο Εθνικός  πρίν καλά καλά καταλάβει κανείς το τι είχε γίνει, βρήκε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα, με ένα ωραίο  συρτό σούτ του καλύτερου παίχτη του Σάμιου στο 84΄ και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.
Από τον Εθνικό  του β΄ μέρους εκτός του  Σάμιου , ξεχώρισαν και οι Σούφλας, Λύγκος, Σαμιώτης,Βουτσινάς,  από το Μοσχάτο μακράν καλύτερος παίχτης ο Παν. Κοντοπάνος,  και αρκετά καλοί οι Γκούφας, Τσάνης, Στούπης
 To Mοσχάτο φωνάζει μάλλον δικαιολογημένα για την φάση του 44΄ όταν ο βοηθός Κουρομιχελάκης ανέκοψε με οφ-σαιντ τον  Σπηλιωτάκη που   εφορμούσε μόνος του στην περιοχή του Εθνικού.
 Ο διαιτητής Μιχελής σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά αν κι έδειξε πάνω από 11 κίτρινες κάρτες, ενώ ο έτερος βοηθόις ο Σινιοράκης πέρασε απαρατήρητος.
ΕΘΝΙΚΟΣ:Βουτσινάς,Γκορόγιας,Γερόλυμος,Μπένα,Σαμιώτης,Χαλιμούρδας(46΄ Πολυχρονίδης),Σούφλας,Σταφσουλάι(86΄ Παυλόπουλος),Λύγκος,Σάμιος,Σκαφτούρος(65΄ Παυλάκης).
ΜΟΣΧΑΤΟ:Αθανασόπουλος,Καρράς,Καράμπελας,Ρωμανός,Καράκαλος,Παπαευθυμίου,Σπηλιωτάκης(69΄ Ντόνε),Τσάνης Κοντοπάνος,Γκούφας, Στούπης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου