Rangers:"Δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι, είναι ΤΟ παιχνίδι"

 Με αφορμή  το παιχνίδι της χρονιάς όπως κατανομάζεται κατά πολλούς, αναφορικά με το  παιχνίδι Προοδευτική - Ιωνικός την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Δημ. Γήπεδο Νικαίας, ένα παιχνίδι που αναμένεται  με μεγάλη προσμονή από τον κόσμο των  δύο ιστορικών συλλόγων, η  διοίκηση του μεγαλύτερου συνσδέσμου φιλάθλων του Ιωνικού, των RANGERS εξέδωσαν ανακοίνωση  όπου τονίζουν τα εξής:

 "Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει την Προοδευτική. Κι όμως, τα τελευταία 24ωρα καλλιεργείται χωρίς λόγο, αρνητικό κλίμα αναφορικά με την παρουσία των οπαδών του Ιωνικού στο γήπεδο της Νίκαιας.
Απ' ότι ακούγεται η αστυνομία έχει ήδη εισηγηθεί να επιβληθεί απαγόρευση και αναμένει τη σύσκεψη των μέτρων ώστε να το ανακοινώσει στις δύο ομάδες.
Το παράλογο είναι ότι αν και έχουν διεξαχθεί 16 αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ιωνικό και Προοδευτική τα τελευταία 30 χρόνια σε Νίκαια και Νεάπολη, ουδέποτε δημιουργήθηκε θέμα απαγόρευσης για την παρουσία οπαδών κάποιας ομάδας.

Ο Σύνδεσμος των Rangers έχει κάνει επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ακόμη και με υπεύθυνους της Προοδευτικής ώστε να αρθεί κάθε εμπόδιο. Η Προοδευτική δεν έχει καμία αντίρρηση να φιλοξενήσει τους οπαδούς του Ιωνικού στο γήπεδο, ενώ η διοίκηση του Ιωνικού αναμένει τη σύσκεψη των μέτρων με την αστυνομία.
Θέμα γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων δεν υπάρχει στην πράξη, αφού σε πολλά γήπεδα την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν οργανωμένες μετακινήσεις: Ιωνικοί στην Καισαριανή, Ολυμπιακοί στο Περιστέρι, μέχρι και φίλαθλοι της Ξάνθης ταξίδεψαν στην Κομοτηνή για το τοπικό ντέρμπι.
Η οργανωμένη μετακίνηση πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο και τις οδηγίες της αστυνομίας, γι' αυτό άλλωστε ποτέ δεν έχουν δημιουργηθεί επεισόδια την ημέρα του αγώνα ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Αντίθετα, μια απαγόρευση μπορεί να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, αφού είναι σίγουρο ότι εκατοντάδες οπαδοί του Ιωνικού θα επιχειρήσουν να φτάσουν στο γήπεδο χωρίς τον έλεγχο και την επίβλεψη της αστυνομίας, και ούτε ο Σύνδεσμος ούτε οποιοσδήποτε άλλος θα έχει τη δύναμη να το εμποδίσει.
Οι Rangers καλούν τη διοίκηση του Ιωνικού να αφουγκραστεί την επιθυμία του κόσμου και να κάνει τα πάντα ώστε να διασφαλίσει την παρουσία του στο γήπεδο την προσεχή Κυριακή. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι, είναι ΤΟ παιχνίδι. Οι Rangers καλούν την αστυνομία να κάνει ότι έκανε και τις προηγούμενες φορές, που αντίστοιχοι αγώνες έγιναν με οπαδούς και των 2 ομάδων στο γήπεδο, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο.
Ο κόσμος έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο σε όσα "επιλέγουν" να είναι. Ο Σύνδεσμος θα σεβαστεί κάθε απόφαση, όμως δεν είναι στο χέρι του να την επιβάλει στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου