"Αθάνατη" Έφυγε η Τζένη Βάνου

Ποιός δεν τραγούδησε, ποιός δεν έκλαψε με το "Χίλιες βραδιές", "Αγόρι μου" "Σε βλέπω στο ποτήρι μου....
 
Έφυγε σήμερα  το πρωί από τη ζωή η μεγάλη Ελληνίδα  τραγουδίστρια Τζένη Βάνου. Η τραγουδίστρια με την
συγκλονιστική φωνή έχασε τη μάχη με την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια ενώ το καλοκαίρι έκανε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο λαιμό.Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε το νοσοκομείο Μεταξά, στο οποίο και άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή.Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες η γνωστή τραγουδίστρια δεν ένιωθε καλά. Πήγε στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση.
Η Τζένη Βάνου από τις πιο σπουδαίες φωνές της Ελλάδας, γεννήθηκε  στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν  Ευγενία Βραχνού.  Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.
Yπήρξε η βασική ερμηνεύτρια πολλών και διακεκριμένων συνθετών του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη και πολλών άλλων.Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει, "αγαπήσει" και κλάψει με το τραγούδι "Χίλιες Βραδιές", "Αγόρι μου", "Σε βλέπω στο ποτήρι μου", "Αν είναι η αγάπη αμαρτία", και εκατονάδες μεγάλα ακόμη τραγούδια της.

Η κηδεία της Τ. Βάνου θα γίνει την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου