Ο Αιολικός προσγείωσε ανώμαλα τον Εθνικό

Τον απέκλεισε από το Κύπελλο κερδίζοντας τον  στο Μοσχάτο με 4-3

Ο εξαιρετικός Αιολικός προσγείωσε ανώμαλα πρίν λίγο τον Εθν ικό Πειραιά  στο γήπεδο του Μοσχάτου,  πετυτχαίνοτας νίκη - πρόκριση με 4-3 για το Κύπελλο Ερασιτεχνών.
 Οι Πειραιώτες μπορεί να κουβαλούσαν τον τίτλο του φαβορί πρίν τον αγώνα, ωστόσο μέσα στον  αγωνιστικό χώρο οι τσαμπουκαλήδες Μιτυληνιοί πήραν   με το σπαθί τους  μεγαλειώδη  πρόκριση.

 Για τον Αιολικό  βέβαια το παιχνίδι στρώθηκε "κουφέτο", αφού πρίν  συμπληρωθεί το 1΄ προηγήθηκαν, ωστόσο έδειξαν  ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, παίζοντας καταπληκτικά την κόντρα.
 Ο Εθνικός  νωθρός  στο ξεκίνημα  προδόθηκε  από την βαριά νωχελική αμυντική  του γραμμή την οποία  οι επιθετικοί του Αιολικού   σμπαράλιασαν,.
Πρίν καλά - καλά συμπληρωθεί το 1΄ ο ταχύτατος Λάλας,  από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Αιολικό κι αφού προηγήθηκε σέντρα του Μιχαλάκη που βρήκε τον δοκό.
 ενμώ στο 7΄ ο Βουτσινάς μόλις που απεσόβησε το 0-2 σε  σούτ του  Σεραφίγγου.
 Ο Εθνικός προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ,  κι είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον 3 φορές έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον  Σούφλα (12' )Λύγκο(22΄ ), τον Σκαφτούρο(23΄ ), κι ενώ  οι Πειραιώτες πίεζαν ο Αιολικός πήρε αέρα δύο τερμάτων στο 28΄ με ένα συρτό σουτ του Σεραφίγγου, που έφυγε στην  κόντρα από αμφισβητούμενη θέση οφ- σάιντ
Ο Εθνικός δύο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι σε τρομερό σουτ του Σούφλα και στο 43΄  λίγο έλειψε στην κόντρα, ο Αιολικός με τον Σεραφίγγο να κάνει το 0-3.
 Όμως  το 0-3 ήρθε τελικά στο 48΄ με ένα ασύλληπτο σουτ –κρέμασμα – του Άκη Μιχαλάκη από τα 35 μέτρα!
Ο Εθνικός μείωσε  σε 1-3 τρία λεπτά αργότερα με ωραίο σούτ  του Παυλακάκη -η μπάλα βρήκε και την δοκό πρίν καταλήξει στα δίχτυα,  αλλά στο 60΄ κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μιχαλάκης , με εκπληκτική ατομική ενέργεια εξέθεσε όλη την άμυνα του Εθνικού και σουτ, πλασάροντας τον Βουτσινά για το 1-4.
Στο 63΄ ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του  Σταφσουλάι, με τον  Σούφλα να ευστοχεί και να μειώνει σε 2-4, ενώ στο 87΄ ο Λύγκος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ  μείωσε σε 3-4, κάνοντας τα τελευταία λεπτά δραματικά, και τον γκολκήπερ του Αιολικού τον Γόμο να κάνει απίστευτη απόκρουση στο 90΄ σε γέμισα του Μανουηλίδη,. κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθνση για τα δίχτια
 Να σημειωθεί ότι από το 83΄ ο Αιολικός αγωνίσαθηκε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του Διονυσάτου.
 Όπως είπαμε κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μιχαλάκης, και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Λάλας,  Γόμος,  Μπαράκης, Καδής, Σεραφίγγος.
 Από τον Εθνικό, καλύτερος ο Λύτγκος  ενώ πάλεψαν οι Σούφλας,  Παυλάκης
 Δεν ήταν καθόλου καλή η διαιτησία του Μάλαμα, μπορεί τα σφυρίγματα του να μην καθόρισαν το αποτέλεσμα ωστόσο έδειξε  ανεπαρκής για τέτοια παιχνίδια.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Σπήλιος, Μαριόλης (46΄Σταφσουλάι),Σύρος (53΄ Γκορόγιας), Γερόλυμος, Σαμιώτης, Σούφλας, Μανουλίδης, Παυλάκης, Λύγκος, Σκαφτούρος (68΄Παυλόπουλος)
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Γόμος, Μουτζούρης, Μπαράκης, Καπταγιάννης, Γκιάτα, Καδής, Διονυσάτος Σ., Μιχαλάκης (70΄λ.τ. Μαλακός), Σαμπάνης (81΄Τρύφων), Λαλάς (74΄ Συβρής), Σεραφίγγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου