Στο ... διάολο η Τρόικα, και οι " εραστές της"


Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να απαντήσουν στο δίλημμα αν η Ευρώπη θα συνεχίσει με την τρόικα ή χωρίς, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Δουβλίνο όπου πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη.

Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά

ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης που στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε «σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων»,

Επιτέθηκε ακόμη και κατά των κυβερνήσεων «που εφήρμοσαν αυτή την πολιτική και προσέφεραν τόσο πόνο στους πολίτες τους» ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν την ψεύτικη εικόνα ότι «η τρόικα πέτυχε».

Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην ιρλανδική πρωτεύουσα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.

Στο συνέδριο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου