Το γάλα απειλεί την.... κυβέρνηση

Ο Χαρακόπουλος στο πλευρό της αγροτιάς

Αμετακίνητος από τις θέσεις του αναφορικά με το γάλα προσήλθε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με το γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

Σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κ. Χαρακόπουλος επέμεινε στην άποψη ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα καταστρέψουν την εγχώρια παραγωγή, χωρίς μάλιστα να μειώσουν τις τιμές.
Σημείωσε, δε, πως «αν ου μη γένοιτο περάσει η διάταξη, θέλω να δω τι θα λένε σε ένα χρόνο όσοι σήμερα μιλούν για μείωση τιμών».
Πρόσθεσε ότι η διάκριση σε χαμηλής παστερίωσης γάλα (έως πέντε ημέρες) και υψηλής πρέπει να παραμείνει, όπως επίσης και η αναφορά του «φρέσκου», υποστηρίζοντας ότι αυτά ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά του κ. Μπαλτάκου θα ασκηθούν πιέσεις, προκειμένου να αλλάξει άποψη ο υπουργός, καθώς η ψήφιση των προωθούμενων μέτρων αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
Πέραν αυτού, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την παραίτηση του κ. Χαρακόπουλου από το αξίωμα του υπουργού, σε περίπτωση που το σημερινό ραντεβού οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου