Τρίτη και τυχερή για τον Εθνικό

  Στέφθηκε Κυπελλούχος κερδίζοντας τον εξαιρετικό Αετό Κορυδαλλού με 2-1


Ο Εθνικός είναι ο Κυπελλούχος Πειραιά για την περίοδο 2013-2014, κερδίζοντας τον ισάξιο του Αετό Κορυδαλλού με 2-1 σε ένα σπουδαίο και συναρπαστικό τελικό που παρακολούθησαν περισσότεροι από 5.500 φιλάθλων.Ο Εθνικός στηρίχθηκε στην πληρότητα, και την ποιότητα

ορισμένων σπουδαίων ποδοσφαιριστών που διαθέτει, ενώ ο Αετός - που πλέον προβάλλει ξεκάθαρα ως μιά νέα ποδοσφαιρική δύναμη στον Πειραιά - δεν φοβήθηκε το όνομα του αντίπάλου, διεκδιώντας στα ίσα το τρόπαιο.
 Ο Εθνικός  ευτύχησε στην 3η  φορά που βρέθηκε σε Τελικό του Κυπέλλου Πειραιά αυτή την φορά να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, ικανοποιώνταςε τους πολυπληθείς φιλάθλους του.

  Ο Εθνικός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 9΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλέξη Σούφλα, που ασφαλώς μαζί με τον γκολκήπερ Βασίλη Βουτσινά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές  της ομάδας του Μαργαρίτη Χαζτηαλέξη.
 Το πέναλτι καταλόγισε ο διαιτητής Μιχελής που ήταν κοντά στην φάση, όταν  η μπάλα βρήκε στο χέρι του  Αλέκου Μπολοβίνου, ο οποίος έκανε τάκλιν  πρό του Γκορόγια. Πάντως η απόφαση του κ.Μιχελή αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίχτες του Αετού.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Σούφλας, ο οποίος ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αετού μέσα σε αποθέσωση από τους 3000 φιλάθλους του Εθνικού
 Δύο λεπτά αργότερα ο Βουτσινάς, απεσόβησε την ισοφάριση αποκρούντας ενστικτωδώς κεφαλιά του Μάναλη.
Νέα ευκαιρία αμέσως μετά για τον Αετό, όταν οι αμυντικοί του Εθνικού μόλις που πρόλαβαν και απομάκρυναν την μπάλα πριν η τελευταία φτάσει στον Κουρκούτη που καραδοκούσε.
Ο Εθνικός  άγγιξε το 2-0 στο 15΄ όταν ο Λύγκος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αετού και πλάσαρε από πολύ ευνοική θέση, για να αποκρούσει σωτήρια ο Γεωργόπουλος
Ο Αετός που σε αυτό το διάστημα ανέβασε αισθητά την απόδοση του, έφθασε στην ισοφάριση  στο 36’ με ένα κατπληκτικό γκοιλ του Μάναλη, μετά από περίτχενη ενέργερια του Μούυτσα, και γύρισμα μέσα στην μ\ικρή περιοχή.
 Έξαλλα τα πανηγύριοα και από τους  περίπου 1500 φίλους του Αετού Κορυδαλλού

Ο Εθνικός  στο 38’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ όταν ο προωθημένος Σούφλας από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γεωργόπουλου.

Στην επανάληψη  ο Εθνικός  μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 54’ ο  Σκαφτούρος μετά από έξοχη ασίστ του Σούφλα, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γεωργόπουλου!
Λίγο αργότερα ο Εθνικός πέτυχε το χρυσό 2-1 (56’) όταν έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σάμιου, ο προωθημένος Σούφλας με καρφωτή κεφαλιά  δεν άφησε κανένα πειθώριο αντίδρασης στον Γεωργόπουλο, για να ξεσπάσουν και πάλι τοι φίλοι των κυανόλευκων.
 Ο Αετός ωστόσο  κυνήγημε πάθος  την ισοφάριση, και τουλάχιστον μέχρι το 70΄που είχε δυνάμεις έεδειχνε να το πιστεύει.
Στο 58’ έχασε μοναδική ευκαιρία να φτάσει στο 2-2, όταν ο Βουτσινάς έκανε την απόκρουση του αγώνα  σε σχεδόν εξ΄ επαφής κεφαλιά  του Μάναλη.
 Το τελευταίκο 20λεπτο ο Εθνικός έδειχνε να αρκείται σε αυτό 2-1, ενώ ο Αετός παρότι ήθελε δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Από τον Εθνικό εκτός των εξαιρετικών Σούφλα Βουτσινά, πολύ καλοί επίσης οι  Γερόλυμος, Σαμιώτης, Λύγκος, από  Αετό που άρεσε και κέρδισε φίλους ξεχώρισαν οι Μάναλης, Μπολοβίνος, Μακρής, Μούτσα, Σιδηρτόπουλος

Από την διαιτησία του κ. Μιεχελή έχουν παράπονα οι του Αετού, καθώς υποστηρίζουν ότι το χέρι του Μπολοβίνου στην φάση του πέναλτι ήταν ακούσιο, ενώ παράπονα  υπάρχουν για τον βοηθό Σινιοράκη στην φάση της ακύρωσης του γκολ του Μάναλη ως οφ-σάιντ.

 Με κίτρινες παρατηρήθηκαν οι Μπερίσα, Τσολάκου, Μπένα( Αετός), Πολυχρονίδης, Λύγκος( Εθνικός)
ΑΕΤΟΣ: Γεωργόπουλος, Σύρμας, (80’ Γκάρι), Μακρής, Μπολοβίνος, Μπερίσα, Μπούκης, Τσολάκου, Κουρκούτης (71’ Τριαντάφυλος),  Μάναλης, Μούτσα(89΄ Μαυρέλος), Σιδηρόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Γκορόγιας (68’ Πολυχρονίδης),  Γερόλυμος, Μπένα, Σαμιώτης, Σύρος Παυλάκης ,  Σούφλας, Λύγκος, Σάμιος, Σκαφτούρος (90’ Μαριόλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου