Κύππελο Ερασιτεχνών- απαξιωμένος πλήρως ο θεσμός από την ίδια την διοργανώτρια

Αρκετές οι παραιτήσεις των ομάδων, αφού θέλουν να αποφύγουν τα έξοδα την στιγμή που η ΕΠΟ  δεν δίνει δεκάρα..
 
Την ερχόμενη  Πέμπτη 13/3 στις 13:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2013-2014.
Η κλήρωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την
Τετάρτη 12/3,ωστόσο έχουν οριστεί να γίνουν αυτή την ημέρα 10 τελικοί Κυπέλλων Ενώσεων (μεταξύ των οποίων σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα, Δυτ. Αττική -  ΕΠΣΑΝΑ) και η Επιτροπή Κυπέλλων της ΕΠΟ αποφάσισε να περιμένει να δει αν οι Κυπελλούχοι που θα προκύψουν θα δηλώσουν συμμετοχή.
Επίσης έξι Ενώσεις δεν έχουν ορίσει - διεξάγει ακόμη τους τελικούς τους και οι πέντε θα μείνουν εκτός διοργάνωσης. Μόνο τον τελικό της ΕΠΣ Ρεθύμνου θα περιμένει η Ομοσπονδία, καθώς οι ομάδες της Κρήτης μπαίνουν στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Οι Ενώσεις Σάμου και Κεφαλονιάς είναι ειδικές περιπτώσεις, μιας στην πρώτη φέτος, λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων, δεν διεξάγεται ούτε πρωτάθλημα ούτε Κύπελλο, ενώ η δεύτερη λόγω του σεισμού έχει μείνει πίσω σε όλες τις διοργανώσεις της.
Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα μείνουν οι Ενώσεις Ηπείρου, Δωδεκανήσου και Ξάνθης, που δεν υπήρξαν συνεπείς στις ημερομηνίες ανάδειξης Κυπελλούχου, σύμφωνα με τα όσα όρισε η ΕΠΟ.
Πάντως, δεν λείπουν και οι περίεργες ιστορίες φέτος στο Κύπελλο, όπως αυτή στην ΕΠΣ Λέσβου, με τον Αιολικό να παίρνει τον τίτλο στα χαρτιά, καθώς η ομάδα της Λήμνου που προκρίθηκε στον τελικό, ο Κεραυνός Αγ. Δημητρίου παραιτήθηκε από τον τελικό.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών δεν είναι υποχρεωτική και αναμένονται ηχηρές απουσίες, αφού τα περισδσότερα σωματεία σκέφτονται τα σοβαρά έξοδα στα οποία θα μπούν (με πολύδαπανες μετακινήσεις, και ακριβά εξοδολόγια διατησιών), την στιγμή που η ΕΠΟ δεν παρέχει το παραμικρό σε αυτά τα σωματεία. Εκτός από τις πέντε Ενώσεις που έμειναν εκτός, συμμετοχή δεν προτίθεται να δηλώσει ο Κυπελλούχος ΕΠΣ Μακεδονίας, Θερμαϊκός Θέρμης, λόγω του υψηλού κόστους. Έτσι, δύσκολα θα ισχύσει ο αρχικός καταρτισμός των ομίλων που έκανε η ΕΠΟ για τις πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, αλλά την Πέμπτη, κατά την κλήρωση, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει την Τετάρτη 19/3, ενώ η δεύτερη, στην οποία θα μπουν και οι ομάδες της Κρήτης, θα διεξαχθεί στις 26/3.
 Να θυμίσουμε  επίσης ότι ο φετινός κάτοχος Κυπέλλου Ερασιετχνών Ελλάδος θα δώσει αγώνα Σούπερ ΚΑΠ με την Κυπελούχο ομάδα του θεσμού της Γ΄ Εθνικής( στον τελικό έχουν προκριθεί ο Πανελευσινιακός, και η ΑΕΛάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου