"Ανάβει" η προεκλογική αναμέτρηση

Μικρό προβάδισμα ο Ζούπης στο Κερατσίνι
Ένα μήνα πριν τις κάλπες «ανάβει» η προεκλογική αναμέτρηση στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τους πρωταγωνιστές να μετέρχονται θεμιτά και αθέμιτα μέσα, για να ενισχύσουν τη θέση τους.
Kι όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι μπροστά στο λάφυρο της δ ημαρχιακής καρέκλας τάζουν λαγούς με πετυραχείλια.

 Σβάρνα έχουν πάρει τις λαικές , τις καφετέρειες, τα γήπεδα, κι όπου γενικά συναθροίζονται οι δημότες, ελπίζοντας να τους πείσουν και να τους προσελκύσουν  στις παράταξη τους.
 Προβλέψεις  δύσκολα μπορούν να γίνουν, αφού  "και της κατσίκας ο κώλος, για δήμαρχος, και δημοτικός σύμβουλος βάζει... ωστόσο ο συνδυασμός του Ζαχαρία Ζούπη διατηρεί ένα αξιοσημείωτο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, ενώ όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα οδηγηθούμε σε μια «κλειστή» αναμέτρηση, ο νικητής του οποίου θα είναι όποιος στον β’ γύρο θα εξασφαλίσει ευρύτερες συμμαχίες και στήριξη άλλων συνδυασμών.
 Για αυτό άλλωστε δέχεται και περισσότερες επιθέσεις ο συνδυασμός του Ζαχαρία Ζούπη, προφανώς λόγω τους καθαρού προβαδίσματος που καταγράφει στις μετρήσεις μέχρι τώρα, αλλά και του ότι ο κ. Ζούπης μέχρι στιγμής δεν έχει εκτεθεί στην λαική ετυμηγορίαΟι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι  οι περισσότυεροι υποψήφιοι καταγράφουν υψηλά ποσοστά απαντήσεων από πολίτες που δηλώνουν ότι δεν τους γνωρίζουν! Το ποσοστό αυτό ευλόγως είναι σημαντικά μικρότερο στην σχετική ερώτηση για τον σημερινό δήμαρχο Λ. Τζαννή, του οποίου όμως έργο κρίνεται αρνητικό από περίπου το 70% των ερωτηθέντων ! Αποτέλεσμα της αποδοκιμασίας αυτής που καταγράφεται είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου ο απερχόμενος δήμαρχος με το ζόρι μπαίνει στον β’ γύρο. Πρώτος στην κρίσιμη ερώτηση της πρόθεσης ψήφου είναι πάντα ο Ζαχαρίας Ζούπης και πιο πίσω φαίνεται ότι την μάχη για την είσοδο στον β’ γύρο δίνουν εκτός από τον Λ. Τζαννή, ο Ηλ. Βρεττάκος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο πρώην δήμαρχος Φ. Μελάς. Πατίδης (ΚΚΕ), Κωνσταντινίδης και Σαλαλές καταγράφουν μικρότερα ποσοστά αρκετά μακριά από τον δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου