"Μαγκίτης' Εθνικός 3-1 το Χαιδάρι

Παιχνιδάρα έγινε σήμερα το απόγευμα στο Μοσχάτο όπου ο Εθνικός ήθελε την νίκη - και την πήρε κόντρα στον πολύ καλό νεανικό Χαδάρι  με 3-1.
 Μιά νίκη που  φέρνει την ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη κοντά στην  μεγάλη επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

 Σε ένα χώρο που πρέπει να  να είναι ο "πάτος" για τον ιστορικό Εθνικό που  τον συνηθίσαμε στην Α΄ Εθνική, κι εκεί πρέπει να επιστρέψει. 
Μόλις στο 1’ ο Εθνικός "άγγιξε" το 1-0, όταν ο Σάμιος έξω από την μεγάλη περιοχή του Χαιδαρίου έγινε αποδέκτης της μπάλας, και με συρτό ευθύβολο σουτ, την έστειλε  στην κάθετη δοκό του Μαχαίρα. Το Χαϊδάρι κόντρα στην ροή του ματς προηγήθηκε στο 31’ με  εύστοχο πέναλτι του Τσούκη. Συγκεκριμένα, ο Μπένα ανέτρεψε τον Καρώνα, με τον διαιτητή Βρακά να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τους Εθνικούς να διαμαρτύρονται για την υπόδειξη του ρέφερι.
 Το γκολ των φιλοξενούμενων ανάγκασε τους παίχτες του Εθνικού να τα δώσουν όλα,το γήπεδο να πάρει φωτιά,  και κατάφεραν μέσα σε διάστημα έξι λεπτών να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.
 Στο 36΄ είχαμε διακοπή του αγώνα όταν δυναμιτάκι έσκασε στην περιοχή του Χαιδαρίου και μάλιστα βρέθηκαν στο έδαφος ο γκολκήπερ της Αθηναικής ομάδας ο Μαχαίρας μαζί με ένα ακόμη αμυντικό του Χαιδαρίου, ωστόσο το ματς συνεχίσθηκε μετά από 3λεπτο κανονικά.
Στο 39΄ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι που υπέδειξε  ο Βρακάς σε τράβηγμα του Παυλάκη - με τους Χαιδαριώτες να ζητούν ότι προηγήθηκε επειθετικό φάουλ πάνω στον γκολκήπερ Μαχάιρα  που δεν υποδείχθηκε.
Ο  Σούφλας,  ψύχραιμα ανέλαβε την εκτέλεσή του ισοφάρισε μέσα σε αποθέωση από τους 1000 και πλέον φίλους των Πειραιωτών.
 Τ ο Χαιδάρι στο διάστημα αυτό  έχασε τον προσανατολισμό, και την ψυχραιμία, του, κι έτσι ο έμπειρος Λύγκος στο 43΄ έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα για τον Παυλάκη που εξαιρετικό σουτ  από πλάγια θέση έκανε το 2-1.
 Το ημίχρονο δεν είχε τελειώσει, αφού αμέσως μετά ο Ξενιτόπουλος εκτέλεσε κόρνερ κι  ο Σούφλας εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας του Χαϊδαρίου και με κεφαλιά έγραψε το 3-1 για τον Εθνικό μέσα σε αποθέωση!! Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός ξεκίνησε με μιά καλή ευκαιρία με τον Σκαφτούρο στο 53΄  ωστόσο σταδιακά, γύρισε πίσω, δίνοντας την ευκαιρία  στους παίχτες του Χαιδαρίου να απειλήσουν , και μάλιστα σε τουλάχιστον 2-3 φορές να χρειασθούν τα  αντανακλαστικά του σπουδαίου σήμερα Βουτσινά, για να αποσοβήσουν σίγουρη παραβίαση της εστίας του Εθνικού στο 76΄ , και κυρίως στο 81΄.
Ο Εθνικός από το 73’ υποχρεώθηκε να συνεχίσει το ματς με δέκα, λόγω αποβολής του Γκορόγια με δεύτερη κίτρινη κάρτα , ενώ και το Χαϊδάρι ολοκλήρωσε και αυτό  με δέκα παίχτες , λόγω αποβολής του Ταράτσα με δεύτερη κίτρινη. 
 Από τον Εθνικό του α΄ μέρους που καλοί οι Παυλάκης, Σύρος,. Σούφλας, Σάμιος, κι ο Βουτυσινάς, από το Χαιδάρι καλύτεροι οι , Κοτσολάκος, Τσούκης, Καρώνας
  Το Χαιδάρι μπορεί να φωνάζει  για την διαιτησία ωστόσο οι φωνές του είναι μάλλον  υπερβολικές με μόνη ελεγχόμενη φάση αυτή του πέναλτι,  σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Βρακά  κρίνεται καλή.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς ,Γκορόγιας,Ξενιτόπουλος, Μπένα ,Σαμιώτης Σύρος,Παυλάκης (74’ Πολυχρονίδης), Σούφλας,Λύγκος,Σάμιος (89’ Χέλης), Σκαφτούρος(65’ Παυλόπουλος).
ΧΑΪΔΑΡΙ: Mαχαίρας, Πολίτης,Λούλας, Αρβανίτης,Ταράτσας,Τσούκης,Ρούπης(46΄ Κακαράκης), Χρηστούλης(46΄ Σουμελίδης),Καρώνας,Κοτσολάκος,Μπατής(57΄ Δημητρακόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου