Τρέχουν αλλά δεν ... φθάνουν στην ΝΔ

Τρέχουν και δεν φτάνουν στη Συγγρού από τα τελευταία αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων, γεγονός που έχει καταλάβει με άγχος το εκλογικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. 
Αν και οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν μεταβληθεί και δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να κρατηθεί σε ανεκτά επίπεδα, τα μηνύματα που λαμβάνει το επιτελείο από βουλευτές και υποψηφίους στην Περιφέρεια είναι διαφορετικά.
Τα στελέχη της ΝΔ που έχουν βγει στην κοινωνία και μιλούν μαζί της μεταδίδουν ότι στο κέντρο τα εξής:
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ αν και ευγενικοί, τους κάνουν βαριά κριτική για τους υπερβολικούς φόρους, την ανεργία, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αλλά και για τη συνεργασία με Βενιζέλο, τα περίεργα φλερτ με στελέχη του Εκσυγχρονισμού και παπανδρεϊκούς.
Βουλευτές και υποψήφιοι ακούγοντας τα μηνύματα και την σκληρή κριτική του κόσμου μεταδίδουν μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή των δημοσκοπήσεων που έχει η Συγγρού.
Αν όλα αυτά επαληθευθούν και στην αυριανή πρώτη εκλογική αναμέτρηση και χαθούν κάποιοι κρίσιμοι δήμοι και περιφέρειες, τότε η Ν.Δ. θα υποχρεωθεί να περάσει στο σχέδιο Β’.
Τι προβλέπει αυτό; Τα διλήμματα που σκόπευε να θέσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν προκύψουν, θα τα επιστρατεύσει εσπευσμένα στη δεύτερη Κυριακή, αυτή των Ευρωεκλογών. Διλήμματα του τύπου, «ευρώ ή δραχμή», «εγώ ή ο Τσίπρας» «σταθερότητα ή χρεοκοπία» θα τα ακούσουμε πολλές φορές από τον Αντώνη Σαμαρα μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου