Αυτή την φορά ήταν "Εθνικός"

Αυτήν την φορά ο Εθνικός ήταν... "Εθνικός", και τουλάχιστον οι 1000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν το γήπεδο του Μοσχάτου έφυγαν  απόλυτα ικανοποιημένοι, και συνάμα εκστασιασμένοι από το απόλυτα δίκαιο 2-0 του Πανερυθραικού, που κατά πολλούς μαζί με τον Εθνικό πρόβαλαν ως τα φαβορί  του ομίλου για την πρωτιά.

 Ο Εθνικός αυτήν  την φορά ήταν πειστικός, κέρδισε δικαότατα, κι αυτό το 2-0 του δίνει και  προβάδισμα ακόμη και στην  περίπτωση ισοβαθμίας.
 Βέβαια από την άλλη η ομάδα των Ερυθρών είχε ορισμένες ελλείψεις που σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους.
Ο Εθνικός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλιά τον Πανερυθραικό, και τα κατάφερε σχετικά εύκολα, απαειλώντας μάλιστα και με μεγαλύτερο σκορ.Η πρώτη σπουδαία φάση για τον Εθνικό ήρθε στο 7’ όταν σουτ – κεραυνός του Παυλόπουλου τράνταξε το δοκάρι του Πήδουλα!
Στο 23’ η κεφαλιά του Παυλάκη από πολύ καλή θέση  δεν ανησύχησε τον Πήδουλα, που απομάκρυνε, και τρια λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0.
Ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι σε σούτ του Σάμιου, και χέρι αμυνόμενου του Πναερυθραικού που εκτέλεσε εύστοχα ο  ψύχραιμος Σούφλας, κάνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους εκατοντάδες φίλους της Πειραικής ομάδας.

Στο 35’ ο Εθνικός άγωγιξε το 2-0  όταν ο Σάμιος εκμεταλεύθηκε λανθασμένη απόκρουση των αμυντικών του Πανερυθραϊκού, και  με ευθύβολο σουτ τράνταξε το δοκάρι του Πήδουλα.

Η εικόντα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, αφού  ο Εθνικός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Πανερυθραικό να μην δείχνει ικανός να απειλήσει
σε παθητικό ρόλο.
Νέο δοκάρι στο 68’ καθώς μετά από σέντρα του Σάμιου, ο Παυλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πήδουλα!
 Ωστόσο το 2-0 ήρθε στο 82’ με τον Ξενιτόπουλο να σκοράρει  από πολύ πλάγια θέση με απευθείας εκτέλεση φάουλ. 
Ένα  ωραίο γκολ για τον  πλάγιο μπακ του Εθνικού που να θυμίσουμε ότι ήταν ο χρυσός σκόρερ του Εθνικού και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Οδηγήτρια.
 Από τον πολύ καλό Εθνικό  ξεχώρισαν οι Σάμιος, Σούφλας,  Σαμιώτης, Ξενιτόπουλος, Παυλόπουλος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποπι, ενώ από τον Πανερυθραικό προσπάθησαν οι Χατζής Αντωνιάδης
 Πολύ καλή η διαιτησία του Σοσσώνη ( Φθιώτιδας)
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς,Γκορόγιας,Ξενιτόπουλος,Μπένα, Μαργιόλης,Σαμιώτης, Παυλάκης (53’ Σταφσουλάι), Σούφλας,Λύγκος (83’ Πολυχρονίδης), Σάμιος, Παυλόπουλος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ:Πήδουλας.Παπαθανασιου(63΄ Γλυνός),Παπαδοπουλος(80΄ Μπαστέας),Γκρίντζας.Αδραχτας,Χατζής,Κοπάνης,Λασκαρης(88΄ Γιαννόπουλος),Τσίπρας, Αντωνιάδης, Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου