Η θρυλική "κάσα" οι "κότες" και το επεισοδιακό 3-0 της Νεάπολης

 Ο Ιωνικός ήταν ο νικητής του Νικαιώτικου ντέρμπι με την Προοδευτική την οποία κέρδισε εύκολα με 3-0, παίρνοντας έτσι μιά νίκη γοήτρου.
 Μπροστά σε 1000 περίπου θεατές, και χωρίς την παρουσία φιλάθλων της Προοδευτικής( περίπου 25  Προοδευτικάνοι φιλοξενήθηκαν στο μεγάλο μπούθ των δημοσιογραφικών
θεωρείων του γηπέδου της Νεάπολ.ης), έγινε  ένα παιχνίδι με πάθος ,ένταση εντός αγωνιστικού, μικροδιακοπές, που όμως δεν ξέφυγε.
 Ωστόσο στο τέλος του αγώνα, η παρουσία  των ΜΑΤ μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την μια, κι από την άλλη ο ενθουσιασμός των νεαρών κυρίως φιλάθλων του Ιωνικού που μπήκαν να πανηγυρίσουν , και να πάρουν τις φανέλες των ποδοσφαιριστών έφερε αρνητικά αποτελέσματα, κι ευτυχώς που δεν είχαμε  ακόμη χειρότερα..
Ο Ιωνικός μπηκε ζεστός το γήπεδο και  προσπάθησε να απειλήσει την Προοδευτική, για να κερδίσει πέναλτι στο 20΄ σε πέσιμο του Μαρουκάκη, που αμφισβήτησαν έντονα οι της Προοδευτικής, και μάλλον είχαν δίκηο.
 Ωστόσο ο  εξαιρετικός γκολκήπερ Μπαντίκος σταμάτησε τον Γιάννη Χρυσάφη που  ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι
 Ο Χρυσάφης πάντως  λίγο αργότερα εξιλέωθηκε καθώς στο  29΄ με  ωραία κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βασιλείου, πέτυχε  το 1-0, που φυσικό ήταν να πανηγυρισθεί έξαλλα από τους φιλάθλους του Ιωνικού
 Δεύτερο πέναλτι για τον Ιωνικό στο 34 ΄σε ανατροπή του Παπασπύρου- και γι΄αυτό διαμαρτήθηκαν έντονα οι παίχτες της Προοδευτικής, αλλά και πάλι ο  Μπαντίκος ήταν εκεί αποκρούοντας  την κακή πάντως εκτέλεση του Καλέργη.

 ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ Ο ΔΡΑΚΩΝΆΚΗΣ


Κάπου εδώ είχαμε  την  απομάκρυνση του τεχνικού της Προοδευτικής Γιάννης Δρακωνάκη από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Ο Δρακωνάκης ήταν το κόκκινο πανί για τους Ιωνικούς, και μάλιστα  η κατάσταση εκτραχύνθηκε αφού ο Δρακωνάκης φαίνεται να προκάλεσε την εξέδρα
 Στο 42΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ που σημείωσε ο Χρυσάφης ως οφ- σάιντ, όμως στην επόμενη φάση ο  Γιώργος Κορακάκης ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή της Προοδευτικής, και με υποδειγματικό σούτ πέτυχε το 2-0 για τον Ιωνικό, για  να κάνουν την εμφάνιση τους και οι κότες των  rangers
 Ήταν η απάντηση των Ιωνικών στις κότες που είχαν πετάξει οι Προοδευτικάνοι στο πρώτο ματς, με την διαφορά ότι αυτήν  την φορά οι κότες ήτταν χρώματος.. καφεκόκινο.
 Η Προοδευτική χωρίς προπονητή στον πάγκο,  με τον Μακαρωνά να αποχωρεί τραυματίας στο 44΄,  με 2-3 καλές ελλείψεις, δεν έδειχνε να μπορεί να αντιδράσει, και το β΄ ημίχρονο δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετική εικόνα.
 Για να φθάσουμε στο 60΄ όταν ο Μαρουκάκης πρόλαβε την έξοδο του γκολκήπερ Μπαντίκου, και πολύ εύκολα σημείωσε το 3-0.

 ΣΤΗΝ ΦΌΡΑ ΚΑΙ  "ΚΆΣΑ"
 Και κάπου εδώ , έκανε την εμφάνιση της  και η  "κάσα"  που πέταξαν οι  φανατικοί φίλοι του Ιωνικού από την θύρα 3.
 Την είχαμε ξαναδεί την κάσα  σε εκείνο το αλησμόνητο ματς με τον Μακεδονικό, τότε που ο Ιωνικός έπαιζε στην Β΄ Εθνική, κι ανέβαινε στην Α΄ Εθνική, μόνο που τότε  η κάσα έπεσε από την θύρα 1-2.
Μερικοί φίλοι του Ιωνικού μπήκαν  στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν, κι είχαμε μια μικροδιακοπή,ενώ στο 74΄ ο Μπαντίκος με τα πόδια απεσόβησε το 4-0  αποκρούντας με τα πόδια το σούτ του Χρυσάφη.
 Διακοπή και πάλι στο  78΄ όταν μιά φωτοβολίδα έσκασε στο τέρμα της Προοδευτικής, και μάλιστα στο έδαφος βρέθηκε ο παίχτης των Κορυδαλλιωτών ο Μπούμπας.
 Διακοπή του παιχνιδιού για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες  στον Μπούμπα-χωρίς όμως να  έχει κάτι το ανησυχητικό.
 Η πιό μεγάλη ευκαιρία για την Προοδευτική ήταν στο 83΄ όταν ο Μαυρουδής από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να  ευστοχήσει πλασάροντας απελπιστικά άουτ.

 ΈΚΡΗΞΗ  ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ 

 Για να φθάσουμε στην λήξη του αγώνα, και τίποτε να μην δείχνει το  τι θα ακολουθήσει.
 Φυσικό ήταν οι νεαροί φίλαθλοι του Ιωνικού να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που συνηθίζεται  στο φινάλε της σεζόν θέλοντας να πάρουν φανέλες των ποδοσφαιροιστών.
 Μαζί είχαν και την  κάσα που την "σεριάνεψαν"  μέχρι την σέντρα του γηπέδου.
 Ωστόσο, κάτι ο υπερβάλλων ζήλος των ανδρών των ΜΑΤ, κάτι οι
επιπόλαιες ενέργεις των φίλων του Ιωνικού έφεραν τα ΜΑΤ να κυνγηγούν τους Ιωνικούς, και μάλιστα να  δέχεται επίθεση φίλαθλος του Ιωνικού.
 Κάπου εκεί  οι ποδοσφαιριστές τοιυ Ιωνικού προσπάθησαν να προστατέψουν  τους φιλάθλους τους, για να δεχθεί  επίθεση ο Μπάμπης  Σταμπούλογλου, και να τραυματισθεί στο πρόσωπο, και στο μάτι.
 Η κατάσταση εκτραχύνθηκε,  αφού η παρουσία και μόνο των ΜΑΤ  ήταν  ικανή να ανάψει τον φανατικό κόσμο  των Νιακαιωτών - έχουμε και  προηγούμενα  περιστατικά, για να ακολουθήσει, μιά κατάσταση εκρηκτική  για 5λεπτο, πόσο μάλλον όταν   η μιά διμοιρία  αποαφάσισε να αποχωρήσει μέσα από την Θύρα των επισήμων.
 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
 Η ουσία είναι ότι από το  πουθενά - κι ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα απροόπτα, η κατάσταση ξέφυγε, και μάλιστα έξω από το γήπεδο είχαμε νέες  εντάσεις με τα ΜΑΤ, ανδρες των οποίων προχώρησαν σε συλλήψεις και προσωγωγές φιλάθλων, ανα καιμ σχετικά γρήγορα η κατάσταση εκτονώθηκε..
Ο Λαρισινός διαιτητής Τζήλος απογοήτευσε με την διαιτησία του, αν και μέσα στον αγωνιστικό οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν σχετικά καλή συμπεριφορά, και δεν τον δυσκόλεψαν ιδιαίτερα..δεν έπεισε ότι πρόκειται για διαιτητή Β΄ Εθνικής, αν και τον συνόδευαν  καλές συστάσεις..
ΙΩΝΙΚΟΣ:Αδαμόπουλος,Ατματσίδης(75'Κοτάκης)Μπεκατώρος,Κωσταντόπουλος,Σταμπούλογλου,
Κορακάκης,Καλέργης(62'Τσακίρης)Παπασπύρος(70'Μπουλούλης),Μαρουκάκης,Χρυσάφης,Βασιλείου.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ:Μπαντίκος,Κατσίβελας,Παπαχαραλάμπους,Σιδηρόπουλος(68'Δούβλης)Τούρλος,
Μπούμπας,Μάμαλος,Βούζας,Κοξαράκης(63'Μαυρουδής)Μακαρονάς,(44. λ.τ. Νυφαδόπουλος)Ποτουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου