'Εσπασαν καρδιές στην Νεάπολη- 2-1 ο Ιωνικός στις καθυστερήσεις



Τον Εθνικό σε ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά

 Έσπασαν καρδιές στην  Νεάπολη στο πειραικό  ντέρμπι του Ιωνικού με τον Εθνικό με τουτς Νικαιώτες να πέρνουν τεράστια νίκη με 2-1 σε ένα  συγκλονιστικό όσο και δραματικό παιχνίδι, που θύμισε  ντέρμπι από τα παλιά των δύο ιστορικών ομάδων.
Ο Ιωνικός μόλις στο 3΄ απείλησε  με κοντινή κεφαλιά του Λοιζίδη που έφυγε μόλις άουτ, όμως  τρία λεπτά αργότερα ο  ταχύτατος Παυλάκης
ελίχθηκε από τα  αριστερά μπήκε στην μικρή περιοχή για να τον ανατρέψει καθαρά ο Κρητικός, και το  καθαρό πέναλτι  εκτέλεσε εύστοχα ο Λαζανάς.
 Ο Εθινικός πολύ καλά στημένος στο α΄ μέρος ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις ωστόσο έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Λύγκο στο 22΄ να κάνει το 0-2, όταν  ξεχύθηκε μόνος του μπροστά, όμως το σούτ που επειχείρησε το απέκρουσε ο Αδαμόπουλος.
 Στο 30΄  ένας κεραυνός του  Στράτου Μιχελή τράνταξε την οριζόντια δοκό του Εθνικού, με τον Σκαφτούρο να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Βουτσινά που απέκρουσε σταθερά.
 Κεφαλια΄του Σκαφτούρου στο 37΄ μετά από σέντρα του Αλεξανδρόπουλου έφυγε μόλίς άουτ, ενώ στο 45΄  νέα  τρομερή ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Γκορόγιας από τα διεξά πέρασε τον πρωσωπικό του αντίπαλο σαν σταματημένο μπήκε στην περιοχή του Ιωνικού, όμως το σούτ που επειχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ..
 Στην επανάληψη ο Ιωνικός μεταμορφώθηκε, έκλεισε τον Εθνικό στα καρέ του, και κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εντυπωσιακό γκολ του Πναγιώτη Σκαφτούρου στο 47΄ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του Εθνικού  ο υψηλόσωμος φόρ έπιασε  ένα ανάποδο ψαλίδι στέλντοντας την μπάλα στο αριστερό γάμα τα της εστίας  του  Βασίλη Βουτσινά.
 Με τον σκόρερ να γνωρίζει την αποθέσωση από τους 1000 φιλάθλους του Ιωνικού.
  Ο Ιωνικός στο 62΄  είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Γιακούμπι για το 2-1( απέκρουσε το σούτ του  ο Βουτσινάς), ενώ ένα καλό σούτ του Γιακούμπι στο 65΄ έφυγε μόλις άουτ
 Τεράστια ευκαιρία στο 70΄ για τον Ιωνικό όταν ο καλύτερος ίσως παίχτης  των Νικαιωτών ελίχθηχθηκε από τα δεξιά γύρισε την μπάλα  στον Γιακούμπι, όμως οι αμυντικοί του Εθνικού πάνω στην γραμμή  απέκρουσαν το σουτ του επιθετικού του Ιωνικού.
 Νέα καλή ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 73΄  με σού του Μιχελή που απέκρουσε ο Βουτσινάς, για να φθάσουμε στις  καθυστερήσεις όταν μίλησε ο Γιώρηγος Κρητικός.
 Ο Γιάννης Τσακίρης εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, ο Κρητικός βρήκε την μπάλα μπροστά του στοπάρισε και με σούτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού, γράφοντας το  2-1  για να πάρει το γήπεδο φωτιά, οι Νικαιώτες να πανηγυρίζουν, και οι Εθνικοί να μην μπορούν να αντιληφθούν το τι είχε συμβεί.
 Ο διατητής Δραγάτης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα  τον Κρητικό( γιατί έβγαλε την φανέλα του)- κι αμέσως σφύριξε την λήξη του ντέρμπι.
 Από τον Ιωνικό που στην επανάληψη είχε καρδιά  πάθος, και δεν τα παράτησε , εκτός του Μιχελή ξεχώρισαν οι Κουσουρής, Κρητικός  Σκαφτούρος.
 Από τον Εθνικό, που μάλλον δεν το πίστεψε,  άρεσαν οι Παυλάκης,  Γκορόγιας Βελέτης
Με λάθη η  διατησία του Δραγάτη( Γουργιώτης- Γουρνιάς- Ανατ. Αττικής)
ΙΩΝΙΚΟΣ: Αδαμόπουλος, Κουσουρής, Αλεξανδρόπουλος( 77΄ Τσακίρης), Παντελίδης, Κυριακίδης, Κρητικός, Σιμτζής( 46 Κοντογουλίδης), Λοιζίδης, Σκαφτούρος, Μιχελής, Γιακούμπι
 ΕΘΝΙΚΟΣ Βουτσινάς, Γκορόγιας, Χαλκιάς,Μπένας, Μακρης, Βελέτης, Λαζανάς( 85΄ Μάναλης), Παυλάκης, Λύγκος(66΄ Λεοντόπουλος), Σάμιος, Σταφσουλάι( 77 ΄Γερόλυμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου