Ατσάλι ο Ιωνικός 3-2 στα Καμίνια

Ψυχωμένος  ο Ιωνικός επικράτησε του Ατρόμητου Πειραιά με 3-2 στο γήπεδο του Ρέντη σε ένα παιχνίδι με ένταση σασπένς, και που σίγουρα  θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε.
 Ο Ατρόμητος  μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, και έχοντας σε  σπουδαία μέρα τον Φώτη Σουλελέ κατάφερε να ανοίξει το σκόρ στο 9΄ .

 Τότε ο Σουλελές ελίχθηκε από τα αριστερά, άδειασε τον Παντελίδη μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή,  και επιχείρησε  σέντρα - σούτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αδαμόπουλο, που βρήκε την μπάλα  για να καταλήξει στα δίχτυα του Ιωνικού.
 Λίγο αργότερα 14΄ ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε φθάσει ένα δεύτερο γκολ, αν ο Αργυρίου ήταν η πιο ομαδικός στην τελική προσπάθεια.
 Ο Αργυρίου έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή του Ιωνικού θα μπορούσε να σπάσει την μπάλα σε Παναγιωτόπουλο, Σουλελέ που καιροφυλακτούσαν, ωστόσο ο φορ των γηπεδούχων, έκανα κάτι μεταξύ σέντρας και σούτ που δεν ανησύχησε τον Αδαμόπουλο.
 Από εκεί και πέρα σαν να γύρισε τον διακόπτη ο Ιωνικός,  που με συνοπτικές διαδικασίες γύρισε το παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα κι ορισμένες καταπληκτικές ευκαιρίες.
 Στο 19΄ ο  προωθημένος Κρητικός με ένα ασύλληπτο σούτ κοινοποίησε τον Παπαδόπουλου που έπεσε στην πορεία της μπάλας την βρήκε, αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 μέσα σε αποθέωση  των περίπου 200 φιλάθλων του Ιωνικού.
 Μάλιστα οι πανηγυρισμοί του Κρητικού- πρώην παίχτη του Ατρόμητου δημιούργησαν ένταση, που ωστόσο εκτονώθηκε γρήγορα.
 Στο 27΄ έξυπνο μακρινό σού του Μιχελή δεν αιφνιδίασε τον Παπαδόπουλου που έδιωξε σε κόρνερ, αλλά  στην συνέχεια ο Μιχελής εκτέλεσε το κόρνερ ακολούθησε σύγχυση και ο Κοντογουλίδης καλά πλασαρισμένος στην μικρή περιοχή, με γυριστό σούτ  πέτυχε το 1-2.
 Φοβερό  βολέ του Γιακούμπι στο 32΄  βρήκε την οριζόντια δοκό του Παπαδόπουλου, ενώ στο 37΄ ο Ιωνικός άγγιξε και πάλι το 1-3 όταν σούτ του Γιακούμπι και με εξουδετερωμένο τον Παπαδόπουλο, απέκρουσαν πάνω στην γραμμή της εστίας του Ατρόμητου οι αμυντικοί.
 Στην επανάλκηψη απείλησε ο Ατρόμητος στο  55΄ με ένα σού τπου Αργυρίου, καλή στιγμή γιατον Ιωνικό στο 64΄ με ένα ωραίο πλασέ του Κατσικιά που έφυγε μόλις όαυτ για να φθάσουμε στο 70΄ ο όταν οΑτρόμητος έχασε τρομερή ευκαιρία για να ισοαρίσει.
 Ο Παναγιωτόπουλος- που σημειωτέον έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού από την αρχή, έβγαλε στον κενό χώρο τον Αργυρίου με τον Αδαμόπουλο, ο οποίος απεσόβησε την σίγουρη  ισοφάρισε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
 Στη συνέχεια του κόρνερ ο Παναγιωτόπουλος έπιασε ένα καλό σούτ,  ακολούθησε σύγχυση στα καρέ του Ιωνικού κι εκεί ο Κατσαβριάς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του για το 2-2.
Το ντέρμπι είχε αποκτήσει μιά άγρια ομορφιά, όμως φαινόταν ότι ο Ιωνικός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο  ειδικά από την στιγμή που μπήκε στο τερέν ο Γιάννης Κατσίκης( επιστροφή μετά από 3 μήνες).
 Έτσι λοιπόν ο Κατσίκης στο 77΄ ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από πλάγια θέση η μπάλα ήρθε στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού, για να την βρεί  τόσο όσο θα έπρεπε  για να καταλήξει στα δίχτυα του  Παπαδόπουλο, και να γραφθεί το 2-3.
 Πάντως  ο Ατρόμητος   στην τελευταία καλή του φάση θα μπορούσε να ισοφαρίσει καθώς στο 89΄ ο Παναγιωτόπουλος   εκτέλεσε μαεστρικά φάουλ  έξω από την μεγάλη περιοχή του Ιωνικού, αλλά ο  Κώστας Αδαμόπουλος, με φανταστική  εκτίναξη  απογειώθηκε στο δεξί του γάμα,  για να βρεί την μπάλα και να την στείλει κόρνερ.
 Από τον Ιωνικό εξαιρετικοί οι Κρητικός, Μιχελής όπως και οι Κυριακίδης,Αδαμόπουλος, Γιακούμπι.
Από τον Ατρόμητο με διαφορά κορυφαίος Σουλελές, προσπάθησαν και οι Παναγιωτοπουλος, Παπαδόπουλος
 Πολύ καλή η διαιτησία  του Μπλάνα(Φθιώτιδας)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Παπαδόπουλος, Στεφανής( 46΄ Κολιός), Γιαννουλάκης, Μαντζώρος, Καψαλόποδας, Στρατής ( 75΄ Τούρλος),  Γεωργιάδης ( 58΄ Κατσαβριάς), Σάμιος, Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Σουλελές
 ΙΩΝΙΚΌΣ: Αδαμόπουλος, Κατσικιάς ( 84΄ Σκαφτούρος),  Παντελίδης, Δάλλας, Κυριακίδης, Κρητικός,  Ντηνιωτάκης, Σιμιτζής, Κοντογουλίδης ( 67΄  Κατσίκης), Μιχελής, Γιακούμπι( λ.τρ 62΄ Καιμακούδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου