Στο "παραένα".. βρίσκεται βιώσιμη λύση - "πρώτος μάγκας ο μικρός"

 Διάθεσιμη  τώρα η Μέρκελ
Στο παρά ένα Ελλάδα και δανειστές κάνουν ίσως την τελευταία προσπάθεια προσέγγισης προκειμένου να βρεθεί λύση και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.
Την ώρα που το πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκεται
καθοδόν για Βρυξέλλες ή Βερολίνο τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. Ηδη έχει μιλήσει με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει αναλάβει ο ίδιος να ετοιμάσει το προσχέδιο της ελληνικής πρότασης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει συμφωνία με τους εταίρους, αφήνοντας εκτός το ΔΝΤ. Μάλιστα πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως ο κ.Δραγασάκης θα είναι  το κυβερνητικό στέλεχος που θα μεταβεί -εφόσον αυτό χρειαστεί- στις Βρυξέλλες για πιθανό έκτακτο Eurogroup.
Αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή της ελληνικής πρότασης από τον Γιάννη Δραγασάκη και θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τότε ο κ.Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στο Βερολίνο και την Γερμανίδα Καγκελαρίο και εφόσον συμφωνήσουν, ο κ.Τσίπρας θα πάει στις Βρυξέλλες ή Βερολίνο.
Τι αναφέρει η κυβέρνηση σε non paper
Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα
  • διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)  για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και
  • με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.  Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

 Διάθεσιμη  τώρα η Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ «παραμένει διαθέσιμη για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν το επιθυμεί» ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος σημείωσε πως «θέλουμε ισχυρή ευρωζώνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου