Το θαύμα των… θαυμάτων! Ο Φάρος Κερατσινίου έγραψε ιστορία

Φοβερή επιτυχία από τον Φάρο Κερατσινίου, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 69-65 στον ημιτελικού Κυπέλλου Μπάσκετ. 

Ο ΠΑΟΚ έγινε το τέταρτο θύμα από την Α1 (μετά από Κολοσσό Ρόδου, Λαύριο, Τρίκαλα και Κηφισιά) για τον Φάρο, ο οποίος νίκησε 69-65 στο Κερατσίνι και

έτσι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό! 

Η ομάδα του Πειραιά έγινε η τρίτη εκπρόσωπος που δεν συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο τέλος, μετά τον Πανελλήνιο τη σεζόν 1986-87 και το Ρέθυμνο το 2006-07. 

Ο ΠΑΟΚ ΄οπως δυστυχώς και κάθε ΠΑΟΚ, όταν κατηφορίζει, χάνει τα ... αυγά και τα πασχάλια... 
Μεγάλη εμφάνιση για τους νικητές έκανε ο Μανώλης Παπαμακάριος, ενώ σημαντική συμβολή είχαν επίσης οι Μπατής και Σκορδίλης. Από το «Δικέφαλο του Βορρά» κορυφαίος ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. 

Το ματς


Εξαιρετική εκκίνηση στην αναμέτρηση έκανε ο Φάρος, καθώς με τον εξαιρετικό έξω από τα 6,75μ. Παπαμακάριο (3/3) διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα, το οποίο έφτασε ακόμη και στο +5 (13-8) στα μισά. Για περίπου δύο λεπτά «μίλησε» η αστοχία για τις δύο ομάδες, με το Ντούβνιακ να σπάει το… ρόδι για τον ΠΑΟΚ (13-11), αλλά τον Μπατή να απαντά αμέσως (16-11). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στο σκοράρισμα, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται αυτό και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 18-14. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αξιόπιστος επιθετικά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όπου αρχικά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, ενώ στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα με τον Τσόχλα (23-24). Παρ’ όλα αυτά, ο Φάρος δεν πτοήθηκε και με ένα δικό του 6-0 μέχρι τα μισά πέρασε εκ νέου μπροστά (29-24). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν και μείωσαν στο καλάθι (31-29), όμως η ομάδα του Κερατσινίου διατηρούσε τον έλεγχο του ματς και έτσι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 32-31. 

Εκρηκτικό ξεκίνημα έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Φάρος, καθώς με ένα επιμέρους 7-2 πήγε στο +6 (39-33). Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε ξανά πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα και έτσι η ομάδα του Κερατσινίου το εκμεταλλεύτηκε πηγαίνοντας ακόμη και στο +8 (45-37). Όμως, στα επόμενα τρία λεπτά έχασε τη φρεσκάδα του και έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (47-46) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Αλλά, στον εναπομείναντα χρόνο η νέα… τρικυμία του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσε την ευκαιρία στον Φάρο να ξεφύγει στο τέλος (51-48). 

Στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου, υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πολύ δυνατά και με ένα 7-0 πήγε για πρώτη φορά στο +4 (51-55). Στη συνέχεια, ο Φάρος έδωσε την… απάντησή του για το νέο προσπέρασμα (56-55), ενώ τα σουτ και οι άμυνες του Μπατή τον έστειλαν στο +5 (62-57), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί «μίλησε» ο Βασιλειάδης, ο οποίος έκανε το 62-61, ενώ με 1/2 βολές από τον Δέδα το ματς πήγε στην ισοπαλία (62-62), στα 58’’. Το παιχνίδι, όμως, είχε κι άλλο… ψωμί! 

Ο Παπαμακάριος κέρδισε τρεις βολές (σε μία φάση που είχαν προηγηθεί βήματα από τον ίδιο) και έκανε το 65-62, ενώ ο έμπειρος γκαρντ στα 14’’ -και πάλι από τη γραμμή- έστειλε τον Φάρο στο +4 (67-63), αφού είχε προηγηθεί μία βολή από τον «Σόφο». Οι Πειραιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι πήραν την νίκη και την… επική πρόκριση με το τελικό 69-65! 

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65 

Φάρος (Πολέμης): Παπαδόπουλος, Καράμπουλας 9, Μπατής 10, Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομποδιέτας 6, Κατούφας 2, Παπαμακάριος 21, Σκορδίλης 10. 

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10, Κακαρούδης, Τσόχλας 3, Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πολέμης: "Είμασταν καλύτερι"
Ο τεχνικός του Φάρου, Ανδρέας Πολέμης, δήλωσε αμέσως μετά την μεγάλη νίκη της ομάδας του:
"Eίχα πει ότι η ομάδα θα κοιτούσε τον ΠΑΟΚ στα ίσα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα. Δεν σας κρύβω ότι κρυφοκοιτάζαμε τον τελικό και είμαι πραγματικά ευτυχής που έχω αυτή την ομάδα. Αποδείξαμε ότι κανείς δεν πρέπει να μιλάει έξω από το γήπεδο, γιατί στο τέλος μιλάει μόνο η διάθεση των παικτών".

Οσον αφορά στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό ανέφερε: "Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα. Τι να πω... Θα προσπαθήσουμε να φανούμε και πάλι αντάξιοι των περιστάσεων. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και όμορφο για μένα και τον Φάρο. Ευελπιστώ να τα καταφέρουμε και στον τελικό. Ευχαριστώ πραγματικά για τη στήριξη".


Μαρκόπoυλος: "Η τηλεόραση έδειξε βήματα"
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εξέφρασε το παράπονό του για την διαιτησί σε ό,τι αφορά την φάση του Μανώλη Παπαμακάριου ο οποίος στα 37'' πριν το τέλος κέρδισε φάουλ και έκανε το 65-62 με τρεις βολές.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος:
Για το τι έφτιαξε για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: "Δεν παίξαμε καλά. ο Φάρος έπαιξε καλά".
Για το φάουλ που δόθηκε υπέρ του Παπαμακάριου στα 37'' πριν το τέλος με αποτέλεσμα ο τελευταίος με τρεις βολές να κάνει το 65-62: "Η τηλεόραση έδειξε βήματα, φάνηκε ότι ο παίκτης περπάτησε. Τώρα πώς τις είδε τις τρεις βολές όταν ο παίκτης ήταν κάτω, δεν ξέρω".
Για το αν χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ για πρόκριση: "Σίγουρα. Ήταν ένας από τους στόχους του ΠΑΟΚ που χάθηκε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου