Παιχνιδάρα στην Νίκαια, 1-1 η Προοδευτική με Κερατσίνι

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Πειραιά ανάμεσα στην Προοδευτική και το Κερατσίνι στο μεταξύ τους παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1
 Από την μιά  το Κερατσίνι βρέθηκε πολύ κοντά σε μιά μεγάλη νίκη  από την άλλη η
 Προοδευτική στο τέλος κατάφερε να  ισοφαρίσει,  χάνοντας ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά , για την ανατροπή που ουσιαστικά θα σηματοδοτούσε και .. λήξη του πρωταθλήματος.


 Πραγματικό ντέρμπι το σημερινό παιχνίδι στην Νίκαια, μπροστά σε 1500 θεατές σε μιά καυτή ατμόσφαιρα που τουλάχιστον  όσο διήρκησε το 90λεπτο δεν ξέφυγε.
 Το Κερατσίνι - αποδεικνύεται εφτάψυχο μπήκε στημένο έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας το  γκολ  στην αντεπίθεση με τον δαιμόνιο Ψυχογιό.
 Η Προοδευτική σε αυτό το διάστημα βρήκε κλειστούς χώρους και αδυναμία να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Κερατσινίου - ίσως  γιατί και κάποια από τα ατού της δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.
 Σε αυτό το α΄ μέρος  ο Ψυχογιός στο 6΄  βγήκε στην αντεπίθεση  και πρό του  Μένιου πλάσαρε μόλις άουτ, ενώ μιά υποψία ευκαιρίας και στο 34΄ όταν πάλι ο Ψυχογιός προσπάθησε να  πλασάρει τον εκτός ΄θέσης Μένιο χωρίς επιτυχία.
 Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε η Προοδευτική πίεσε ασφυκτικά χωρίς να κάνει την  μεγάλη φάση, αντιθέτως πάλι ο Ψυχογιός στο 52  εκμεταλεύθηκε  λάθος στην αμυντική γραμμή της Προοδευτικής χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 0-1..
 Αφυπνίσθηκε κάπου εδώ η Προοδευτική  και εδικά από την δεξιά της πλευρά με τον Κουσουρή   δημιούργησε πολλά ρήγματα που πέρασαν ανεκμετάλευτα, ειδικά στην φάση του 63΄ όταν ο Ανδράλας δεν μπόρεσε να βρεί την μπάλα στην σέντρα του Κουσουρή.
 Για να φθάσουμε  στο 74΄ όταν ο   Κουρκούτης  εκτέλεσε μαεστρικά ένα φάουλ από πλάγια  αριστερή θέση στην καρδιά της άμυνας της Προοδευτικής, η μπάλα χτύπησε στην δοκό, για να πάρει το ριμπάουντ ο προωθημένος Γιώργος Μαργιόλης και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Προοδευτικής  γράφοντας το 0-1 και σπάζοντας ένα μοναδικό αήττητο σερί 14, 5 αγώνων, 1334 λεπτά χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα.
 Το γκολ αυτό ξύπνησε  τους Προοδευτικάνους που μέσα στα τελευταία  20 λεπτά  έκαναν  όσα δεν είχαν κάνει σε όλο το υπόλοιπο 75λεπτο.
 Έπαιξαν το Κερατσίνι στο 1/3 του γηπέδου για να καταφέρουν να ισοφαρίσουν με ένα φοβερό γκολ του Μπιτσάνη στο 81΄ με βολίδα μέσα  από την μικρή περιοχή.
 Στην συνέχεια δύο φορές ο νεαρός Φασικής βρέθηκε φάτσα με το 2-1 χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες - ειδικά στην φάση του 87 όταν μόνος με τον Φρατζεσκάκη  σούταρε άουτ, ενώ σε δύο ακόμη φάσεις οι παίχτες της Προοδευτικής ολιγώρησαν  από πολύ καλές θέσεις εντός μικρής περιοχής.
 Σε αυτό το διάστημα η Προοδευτική φωνάζει για δύο φάσεις πέναλτι μιά σε ανατροπή του Τουρνά από τον Βατή και  μιά στο φινάλε όταν σε σέντρα του Κουσουρή οι  της Προοδευτικής  ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου.
 Ασφαλώς τις εντυπώσεις στο παιχνίδι τις έκλεψε ο Ψυχογιός που δεν κοβόταν με τίποτε, ενώ  πολύ καλοί  από το Κερατσίνι οι Κουρκούτης, Αγγελάκης, Μαριόλης Γ.
 Από την Προοδευτική μακράν καλύτερος όλων ο Κουσουρής, ο Μπέλερης, ο Τουρνάς στο β΄ μέρος, ενώ βοήθησε ο Μπιτσάνης.
  Δύσκολο το παιχνίδι για τον ρέφερι Καρυοφύλη( Φαγκρίδας- Περδικούρης),  με τις δύο ομάδες στο τέλος να έχουν για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους παράπονα.
* Στο τέλος δεν έλειψαν  ορισμένα μικροεπεισόδια   ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο ομάδων, που ευτυχώς περιορίσθηκαν γρήγορα από την παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης
  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ : Μένιος, Κουσουρής, Μύρκος,  Ζίζηλας, Παπανικόλας, Ανδράλας(80΄ Ζαχαράτος), Γιακούμπι( 54΄ Μπιτσάνης), Μπέλερης, Ποτουρίδης, Τουρνάς, Δηλαβέρης( 80 ΄Φασιλής)
 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Φρατσεσκάκης, Μάλλης(90΄ Λαπατάς), Αγγελάκης, Μαριόλης Γ., Σιδέρης, Λάλας ( 67΄ Γκέκας), Γκιάτης, Μαριόλης Ν., Ψυχογιός, Κουρκούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου