Πρωτοφανή επεισόδια στον Τελικό Διαγόρα - Ιάλυσου

Τρείς αστυνομικοί στο νοσοκομείο - πέντε συλλήψεις- γης μαδιάμ το γήπεδο - οργή στην αστυνομία κατά των διοργανωτών.

Πρωτοφανή για τα ερασιτεχνικά δεδομένα, επεισόδια είχαμε στην διάρκεια του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Δωδεκανήσων ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ιάλυσο στο Δημοτικό στάδιο Ρόδου, μπροστά σε περιπου 2000 φιλάθλους.

Οπαδοί του Διαγόρα επιτέθηκαν σε αυτούς του Ιάλυσου  μετά το τέλος του αγώνα,με πέτρες, καπνογόνα και καθίσματα, με τις «μάχες» να διαρκούν περίπου 20 λεπτά μέχρι την επέμβαση τελικά των αστυνομικών δυνάμεων. με τον κόσμο να φωνάζει για την απουσία των αστυνομικών δυνάμεων..
 Ωστόσο το γήπεδο  σε αυτό το διάστημα θύμιζε πεδίο πολεμικής μάχης με μεγάλες καταστροφές στο ιστορικό γήπεδο
Η αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με νικητή τον Ιαλυσό έπειτα από το ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση,

 Στον εισαγγελέα 5 συλληφθέντες
 βαρύτατες κατηγορίες θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι 5 οπαδοί της ομάδας του Διαγόρα μεταξύ των οποίων κι ένας 15χρονος  οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται από τις διωκτικές αρχές, κατηγορούμενοι για πρόκληση σοβαρών επεισοδίων, αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινοβραδινού αγώνα.
Πρόκειται για Ροδίτες ηλικίας από 15 έως 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις
Στο νοσοκομείο τρείς αστυνομικοί

 Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο  Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από πλευράς αστυνομίας για τα όσα συνέβησαν αλλά και κατ΄'α της διοργανώτριας αρχή, δηλαδή της ΕΠΣΠ Δωδεκανήσων.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση    της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανησ μετά τον αγώνα Διαγόρα - Ιαλυσού.
Είναι απαράδεκτο τα ακατάλληλα γήπεδα, ο κακός σχεδιασμός και εφαρμογή των Αστυνομικών Μέτρων, να καταστούν τον εργαζόμενο Αστυνομικό, εξιλαστήριο θύμα και σάκο του μποξ στις διαθέσεις του καθενός . Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες, μία γιορτή του αθλητισμού να έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και νοσηλεία τριών (3) αστυνομικών του μεροκάματου !
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ :
- Αυτούς που αποφασίζουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες σε στάδια που στερούνται αδειοδότησης για ασφαλή διεξαγωγή αυτών .
- Αυτούς που δέχονται να σχεδιάσουν και διατάσσουν λήψη μέτρων σε ακατάλληλα στάδια, καθώς και τον τρόπο που εφαρμόζουν τα μέτρα αυτά .
Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνους και ηθικούς αυτουργούς για τον τραυματισμό των Αστυνομικών,  καθώς και για κάθε μελλοντικό τραυματισμό  φιλάθλου  ή  συναδέλφου, τους διοργανωτές, τις ομαδες
καθώς και τους υπεύθυνους σχεδιασμού και εφαρμογής των αστυνομικών μέτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου