Ο Ιωνικός 1-1 με τον ΟΦΗ

Ο ψυχωμένος Ιωνικός υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 τον ΟΦΗ σε ένα  συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των  πάνω από 1500 φιλάθλων που βρέθηκαν στην Νεάπολη- ανάμεσα τους και 200 φίλαθλοι του ΟΦΗ, που πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ότι κατά τον ερχομό τους στην  πλατεία Σπάθας δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια, παρά την  παρουσία ισχυροτάτων αστυνομικών δυνάμεων.

 Ο ΟΦΗ με την ποιότητα των  έμπειρων ποδοσφαιριστών είχε την  υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απέναντι στον Ιωνικό που επέλεξε να παίξει σφιχτά προστατεύοντας τα νώτα του.
 Κι είναι αλήθεια ότι μέχρι το 44΄ του μέρους δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα.
 όμως στο σημείο αυτό ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου ο Γκόμεζ ελίχθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή και  από πλάγια  αριστερή θέση, για να πιάσει ένα  ασύλληπτο σφαλτσαριστό σούτ που έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Παλιγγίνη για να κάνει το 0-1 μέσα σε θύελλα πανηγυρισμών από τους φιλάθλους των Κρητικών.
 Ο Ιωνικός δεν πτοήθηκε και στο αμέσως  επόμενο λεπτό έφθασε στην  ισοφάριση.
 από τα δεξιά  έγινε γύρισμα, προσπάθησαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί του ΟΦΗ για να φθάσει η μπάλα στον Αργύρη Σάμιο που ένα  συρτό διαγώνιο σούτ έξω από την  μεγάλη περιοχή δεν άφησε περιθώρια στον Δερμιτζάκη, αφού η μπάλα  πήγε σύριζα στην ρίζα της δεξιάς του δοκού και να γραφθεί το 1-1, μέσα σε αποθέωση αυτήν την φορά των Νικαιωτών.
 Στην επανάληψη η πίεση του ΟΦΗ έγινε πιό ασφυκτική με τους παίχτες του Ιωνικού να αμύνονται  με πάθος και με καρδιά, ωστόσο ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία.
 Ο Ιωνικός προσπάθησε με κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις να  ενοχλήσει τον Δερμιτζάκη, όμως το 1-1 δεν άλλαξε κι ασφαλώς το αποτέλεσμα  ήρθε γάντι τόσο στον ΟΦΗ μετά την  ήττα του Φωστήρα, αλλά και στον Ιωνικό που πήρε ένα υπερπολύτιμο  πόντο στην  μάχη της παραμονής.
 Με λάθη η διαιτησία του Σταθόπουλου( Δυτ. Αττικής), έδωσε τα σπόρια  στον ΟΦΗ,  στο 90΄  έδειξε την  δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παντελίδη που προηγουμένως είχε γίνει αλλαγή.
 ΙΩΝΙΚΟΣ : Παλιγγίνης,  Αργυρίου ( 66΄Μιχελής),  Δημακάκος, Προβατίδης, Παντελίδης, Κρητικός, Σάμιος, Σιμτιτζής Μπερνιδάκης( 88΄ Αθανασόπουλος), Κατσικιάς, Ρόβας.
 ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Πίτσος ( λτρ. 30΄  Πατηνιώτης), Κώτσιος, Ραπτάκης, Νάστος ( 53΄Μπουρσέλης),Περογαμβράκης( 73΄  Βάντεν)  Φραγκουλάκης, Γκόμεζ, Χάντι, Φαμπίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου