Ποιό GREXIT! Μια κωλοτούμπα και όλα καλά!!!

Άλλη μια… υπερήφανη καρπαζιά έφαγε πριν λίγη ώρα από την FIFA και την UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ορθά – κοφτά οι «θεσμοί» του ποδοσφαίρου, του ξεκαθάρισαν ότι αν δεν ξαναρχίσει το κύπελλο σε μια εβδομάδα, η Ελλάδα θα αποβληθεί από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μέχρι να συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις!

Του είπαν συγκεκριμένα, ότι αν θέλει μπορεί να κάνει τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, με ξένους διαιτητές, ή όπως αλλιώς γουστάρει. Όμως το κύπελλο θα πρέπει να συνεχιστεί και να τελειώσει οπωσδήποτε.
Ο Κοντονής φυσικά… διαφώνησε! Στην πραγματικότητα είναι σα να ομολογεί ότι δεν είναι σε θέση να τελειώσει μια διοργάνωση όπως το κύπελλο, όπου απομένουν τρία όλα κι όλα παιχνίδια! Κι από την άλλη, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι δεν είναι στο χέρι του να ανακατεύεται στο ποδόσφαιρο, οποιονδήποτε λόγο κι αν επικαλείται.
Στην πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται τον έχει εγκλωβίσει σ ένα τούνελ, από το οποίο δεν γίνεται να περιμένει οποιοδήποτε φως. Και μόνο το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί, πως έτσι και μας πετάξουν έξω, το ποδόσφαιρό μας θα γίνει χειρότερο με ανυπόληπτες ομάδες, μηδέν επενδύσεις, ποδοσφαιριστές έκτης διαλογής και εντελώς ανεξέλεγκτους χουλιγκάνους, δείχνει την ανεπάρκειά του.
Παρ όλα αυτά δεν πρέπει να ανησυχούμε. Κανένα Grexit δεν πρόκειται να προκύψει. Ολα θα γίνουν όπως τα θέλουν η FIFA και η UEFA.
*Είτε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα βγάλει παράνομη την απόφαση του Κοντονή να διακόψει το κύπελλο κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
*Είτε θα αναγκαστεί να πάρει πίσω ο ίδιος ο υφυπουργός αυτό που αποφάσισε.
*Είτε στην χειρότερη θα παραιτηθεί, για να αναλάβει ένας άλλος να μπαλώσει τις γκάφες του.
Κανένας υπουργός και καμμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει το βάρος της πιθανής αποβολής της Ελλάδας από τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ που θα μετέχει η Εθνική μας, ή από το Champions League και το Europa με συμμετοχή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ -χώρια οι αγωνιστικές και οικονομικές επιπτώσεις σε ολόκληρο το ποδόσφαιρο.
Τι μένει;
Μα η εικόνα τριτοκοσμικής ποδοσφαιρικά χώρας που δίνουμε για μια ακόμη φορά στους έξω, με ένα υπουργό να θέλει να ανακατεύεται εκεί που δεν τον σπέρνουν.
Οσο για τον ίδιο τον Κοντονή, μάλλον εξακολουθεί να νομίζει ότι πέτυχε έναν ακόμη περιφανή θρίαμβο δίπλα στους τόσους και τόσους που κατάφερε στο παρελθόν, κατατροπώνοντας τους εχθρούς του ποδοσφαίρου!

 Του Ν. Ασημακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου