Καβάλα στ΄ άλογο η Προοδευτική - 1-0 πέρασε από το Περιστέρι

Ένα φοβερό σε εκτέλεση γκολ που σημείωσε ο Παναγιώτης Ατματζίδης  στο 70΄ ήταν το κλειδί της επιτυχίας για την Προοδευτική στο δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ με τους Κορυδαλλιώτες να κερδίζουν τον Αγ. Ιερόθεο με 1-0 στο Δημ. Στάδιο Περιστερίου, μπροστά σε περίπου 1200 φιλάθλους.
Ανάμεσα τους κάπου 250 Κορυδαλλιώτες που παρά την  απαγόρευση μετακίνησης  και την πώληση εισιτηρίων, βρήκαν τον τρόπο, στο τέλος να στήσουν την δική τους εξέδρα.

 Η Προοδευτική για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνει να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ουσιαστικά να μην κινδυνεύει καθόλου, και να φθάνει απόλυτα δίκαια στην επικράτηση.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι ουσιαστικά ο Άγ. Ιερόθεος δεν πάτησε περιοχή, με τις μόνες  προσπάθειες να καταγράφονται με 1-2 μακρινά, πλήν ακίνδυνα σούτ του Μπερτσιά, του Αλι Μπάς και μιά κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ στο 67΄ που δεν ανησύχησε τον Μένιο.
 Αντίθετα η Προοδευτική θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 37΄ όταν ο Τζανέτος έβγαλε τον Μπελέρη μόνο με τον γκολκήπερ Ρουμπή, από τα δύο μέτρα ο μέσος της Προοδευτικής πλάσαρε άουτ.
 Στο 53΄ σέντρα ξυραφιά του Κουσουρή, μόλις που πρόλαβε να διώξει ο Καλογερής σε κόρνερ,  ενώ οι της Προοδευτικής στο 68΄ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Αγ. Ιερόθεου με τον ρέφερι να δίνει συνέχεια.
 Για να φθάσουμε στο 70΄ όπου ο Ατματζίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας αριστερά, κάτω από την σέντρα και πρός το  τέρμα του Αγ. Ιερόθεου.
Ο χαρισματικός επιθετικός προχώρησε λίγα μέτρα και εξαπέλυσε ένα φανταστικό σούτ με την μπάλα να  κάνει μιά καμπύλη τόση όση χρειαζόταν για να περάσει πάνω από τον γκολκήπερ Ρουμπή, που ήταν 2 μέτρα έξω από την γραμμή της εστίας του.
 Ένα γκολ για όσκαρ που πανηγυρίσθηκε έξαλλα από τους Προοδευτικάνους- κι όχι μόνο αφού και οι Περιστεριώτες έμειναν με το στόμα ανοιχτό.
 ίσως ένα από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς.
 Από εκεί και πέρα η Προοδευτική, πολύ εύκολα κράτησε αυτό σκορ αφού οι του Αγ. Ιερόθεου σε καμμιά περίπτωση δεν έδειξαν ικανοί να απειλήσουν.

Απροσπέλαστο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Παπανικόλα- Ζίζηλα, εξαιρετικοί οι δύο αμυντικοί χαφ Μπέλερης, Σαμαράς, κι έξοχος ο σκόρερ Ατματζίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.
 Από τον Αγ. Ιερόθεο ξεχώρισε  ο Μπερτσιάς, προσπάθησαν οι Καραμέρης, Αλεξίου.
 Αρκετά καλή η διαιτησία του Τζοβάρα( Φθιώτιδας), η φάση του πέναλτι του 68΄ είναι δύσκολη φάση.
 ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Ρουμπής, Κουμπούλης, Κακλαμάνος, Μπιρμπίλης, Καλογερής, Γεωργίου (70΄ Νιζάμης),  Μπερτσιάς, Καραμέρης,  Αλεξίου, Αλιμπάς ( 77΄ Χίσο), Πανούσης,( 73΄  Ντουντάι)
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ:Μένιος, Κουσουρής, Μύρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μπέλερης, Τσαγκάρης(90΄ Δηλαβέρης), Σαμαράς, Μπιτσάνης( 63΄ Ζελέκου), Τζαν'έτος ( 77΄ Τσιτσής), Ατματζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου