Μοιρασιά, 0-0 Εθνικού - Προοδευτικής

 Με "10" παίχτες  οι Κορυδαλλιώτες όλο τον αγώνα 
Δεν ανέδειξε νικητή  και το τρίτο φετινό Πειραικό ντέρμπι, αυτήν την φορά ανάμεσα στον Εθνικό και την Προοδευτική που έληξε 0-0 και το οποίο παρακολούθησαν  περίπου 700 φίλαθλοι  ανάμεσα τους κάπου 150 φίλαθλοι της Προοδευτικής και το σημαντικό είναι ότι το κλίμα ήταν άψογο.
 Να θυμίσουμε ότι 0-0 είχε λήξει το ντέρμπι Εθνικού - Ιωνικού και 1-1  αυτό μεταξύ  Ιωνικού -Προοδευτικής.

 Βεβαίως το σημερινό αποτέλεσμα συνιστά σημαντική επιτυχία για την Προοδευτική που υποχρεώθηκε να αγωνισθεί για όλα τον αγώνα με 10  ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Καλαιτζίδη, πρίν καλά- καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.
 Στο σημείο αυτό η Προοδευτική  κέρδισε το πρώτο κόρνερ του αγώνα που ανέλαβε να εκτελέσει ο Λέκκας, όμως πρίν το κάνει ο Καλαιτζίδης με μιά αψυχολόγητη ενέργεια χτύπησε τον Μπένα στο πρόσωπο, για να δεί την κόκκινη κάρτα του κ. Σταθόπουλου αδιαμαρτύρητα, ενώ το ματς διακόπηκε για 3λεπτο μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον παίχτη του Εθνικού, που μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα  έγινε και αλλαγή.
 Στο α΄μέρος το παιχνίδι 'ήταν σκληρό χωρίς πολλές φάσεις με την Προοδευτική αν και με παίχτη λιγότερο  να μην φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την αριθμητική.
 Στο 33΄  σέντρα από αριστερά του Λέκκα έφερε τον Ζελέκου σε πλεονεκτική θέση, να πιάνει την  κεφαλιά, όμως ο Βουτσινάς να απογειώνεται να διώχνει και σε κόρνερ.
 Στο 42΄ ο Εθνικός βγήκε ωραία στην  επίθεση με τον Παυλάκη να χάνει τεράστια ευκαιρία , αφού το γυριστό σούτ που έπιασε μέσα από το 'ύψος της μικρής περιοχής να φεύγει ψηλά άουτ.
 Στην επανάληψη ο Εθνικός  ανέλαβε τα ηνία του αγώνα πίεσε την Προοδευτική, που ωστόσο κατάφερε  να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα εκτός από τρείς φορές.
 Στο 47΄ ο Κομνηνός πραγματοποίησε  έξοχη ατομική ενέργεια από τα αριστερά πάτησε  την μικρή περιοχή του Μπαντίκου γύρισε την μπάλα, όμως δεν βρέθηκε κανείς παίχτης του Εθνικού για να την στείλει στα δίχτυα, ενώ στο 56΄  συρτό δυνατό σούτ του Λεωνιδόπουλου, ανάγκασε τον Μπαντίκο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, για να φθάσουμε στο 89΄ ΄όταν ο Χατζησάβας βρέθηκε σε θέση έξω δεξιά πήρε ωραία την μπάλα και από το ύψος της περιοχής και πλάγια έπιασε ένα  βολέ που τράνταξε την οριζόντια δοκό του Μπαντίκου στην  μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία ετου αγώνα.
 Η Προοδευτική σε αυτό το διάστημα  προσπάθησε με αντεπιθέσεις αλλά δεν δημιούργησε φάσεις, στην καλύτερη της στιγμή ο Αριανούτσος στο 77΄  έγινε αποδέκτης της μπάλας λόγω κάτω  από την σέντρα είχε χώρο να πλησιάσει  την  περιοχή του Εθνικού, προτίμησε να πιάσει ένα δυνατό που όμως δεν ανησύχησε τον Βουτσινά
 Από τον Εθνικό ξεχώρισαν  οι Λεωνιδόπουλος, Πεχλιναβίδης, Κομνηνός, Κατίδης, ενώ από την Προοδευτική οι Θεοδωράκης, Πατσατζόγλου, Λέκκας, Ζίζηλας και ο σταθερός Μπαντίκος
Αρκετά καλή η διαιτησία του Σταθόπουλου
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Στασινός, Γερόλυμος, Μπενά( 12΄ λ.τρ Μαντζώρος), Πεχλιβανίδης, Λεωνιδόπουλος, Κομνηνός(75΄  Σώπασης), Κατίδης, Χατζησάβας, Παυλάκης, Σουλελές.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκος, Τσαραούσης,  Καλαιτζίδης, Ζίζηλας, Πατσατζόγλου, Θεοδωράκης, Πέππας ( 57΄ Αριανούτσος), Μπέλερης, Κανελλόπουλος ( 83'  Μανιδάκης), Λέκκας, Ζελέκου ( 46΄ Μπεσού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου