Άπιαστος ο Ιωνικός 2-0 τον Ιάλυσο

Δύσκολη αλλά απόλυτα  δίκαιη νίκη σημείωσε πρίν λίγο ο Ιωνικός επί του μαχητικού Ιάλυσου
τον οποίο κέρδισε με 2-0, ένα σκόρ που διαμορφώθηκε στο τελευταίο 12λεπτο της αναμέτρησης.
 Mια νίκη που φέρνει τους Νικαιώτες στο συν 6  από τον Ερμή Ζωνιανών και στο συν  7 από τον Εργοτέλη, έστω κι αν έχει παιχνίδι περισσότερο, ενώ φυσικά είναι η μόνη ομάδα σε όλη την  Γ΄ Εθνική που διατηρεί το αήττητο.
 O  Ιωνικός ήταν το αφεντικό  του αγώνα  σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, και ειδικά στο β΄ ημίχρονο έπαιξε  στο μισό- ίσως και σε λιγότερο από το μισό γήπεδο,  τον Ιάλυσο.

 Στο α΄ μέρος και πάλι  οι Νικαιώτες είχαν την υπεροχή, όμως δεν μπόρεσαν να  ενοχλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Χειμωνέτου.
 Στο 18΄ σέντρα ξυραφιά του Παντελίδη, έδιωξε σε κόρνερ με το κεφάλι ο Αρχουνούλης, ενώ στο 22΄ τρομερό λάθος του γκολκήπερ Χειμωνέτου που έδωσε την μπάλα στον Καραλή για να σκοράρει, βρήκε απροετοίμαστο τον επιθετικό του Ιωνικού και χάθηκε η ευκαιρία.
 Στο 38 ΄καλοζυγισμένο φάουλ του Καραλή, έφυγε μόλις άουτ, και στο 42΄ καλή ευκαιρία με τον Σαπαλίδη που πλάσαρε και να αποκρούουν οι αμυντικοί του Ιάλυσου σε κόρνερ.
 Στην επανάληψη η είσοδος του Καμαρά έδωσε  ώθηση στον Ιωνικό που πίεσε ασφυκτικά δημιουργώντας  σωρεία ευκαιριών για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ιάλυσου.
 Στο 48΄ βολέ του Ζέλο έδιωξε σε κόρνερ ο Χειμωνέτος, το ίδιο και στο 52΄ σε σέντρα-σούτ του Καμαρά  που έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Ιάλυσου. 
Στο  71΄  έξοχη προσπάθεια και σουτ του Αργυρίου  απέκρουσε εξ΄ επαφής ο Χειμωνέτος, νέο  η μπάλα πήρε ύψος  φάνηκε να καταλήγει στα δίχτυα, όμως ο Αρχοντούλης πάνω στην γραμμή με το κεφάλι την έδιωξε σε κόρνερ.
Για να φθάσουμε στο 78΄  όταν ο Αργυρίου καλά πλασαρισμένος μέσα στην περιοχή του Ιάλυσου έπιασε την κεφαλιά που απέκρουσε ασθενώς ο Χειμωνέτος, η μπάλα γύρισε στον φορ του Ιωνικού που με ωραίο στοπάρισμα και συρτό σούτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ροδίτικης ομάδας για να κάνει το 1-0 μέσα σε  αποθέωση από τους 800 φίλους της Νικαιώτικης ομάδας.
 Στο 85΄ ο Καμαρά με ωραία ενέργεια μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα του Ιάλυσου,  ενώ  στο 86΄  βολέ του Καμαρά  απεσόβησε σε κόρνερ ο Χειμωνέτος
 Αμέσως μετά ο Ιάλυσος στην μοναδική του  επιθετική στιγμή απείλησε με κεφαλιά του  Σπάρταλη για να φθάσουμε στο 94΄, όταν ο Σαπαλίδης  έβγαλε σέντρα λουκούμι στο δεύτερο δοκάρι για τον Αργυρίου που έπιασε την κεφαλιά, να αποκρούσει ο Χεριμωνέτος, όμως ο καραδοκών Καμαρά με δεύτερη κεφαλιά σημείωσε το 2-0- οι αμυντικοί του Ιάλυσου απέκρουσαν, όμως η βοηθός κα Μάλαμα έδειξε σέντρα
 Από τον Ιωνικό ξεχώρισαν οι Αργυρίου, Πέεφ, Παντελίδης, Καμαρά, Ζαφειρίδης, ενώ από τον Ιάλυσο  καλύτεροι οι  Δελαπόρτας, Σπάρταλης, Χειμωνέτος, 
Σχετικά καλή η διαιτησία του Κουλούδη από την Λέσβο
 ΙΩΝΙΚΟΣ: Λέτσο, Προβατίδης, Μειμάρογλου ( 70΄ λ.τρ Κατσικιάς), Παντελίδης, Ζαφειρίδης ( 89 ΄Κυριακίδης) Κρητικός,  Καραλής ( 50΄ Καμαρά), Ζέλο, Αργυρίου, Σαπαλίδης, Πέεφ.
 ΙΑΛΥΣΟΣ: Χειμωνέτος, Λίτσος( 87΄ Φυλακούρης),  Ρεκλείτης,  Βαλιτζό, Παφιάκης, Καρπαθάκης, Σπάρταλης, Χατζηφούντας( 55΄ Αχείμαστος), Αρχοντούλης, Δελαπόρτας, Σταυλάς( 74΄Μπάχος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου