Με ανατροπή η Προοδευτική 2-1 τον Ιωνικό

Η Προοδευτική διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην χάνει από τον Ιωνικό στον Κορυδαλλό , κερδίζοντας τον μεγάλο αντίπαλο της με 2-1, μιά νίκη γοήτρου για τους βυσσινί, μιά ήττα όμως που μπορεί να αποδεχθεί μοιραία στην υπόθεση τίτλου για τον Ιωνικό.
 Εκρηκτική, φανατισμένη ατμόσφαιρα στο γήπεδο της
Νικαίας με καπνογόνα, κροτίδες, βαρελότα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει  ένα 5λεπτο μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, αλλά και μέχρι να φτιαχθεί μιά τρύπα στα  δίχτυα.
 Είναι γνωστή η αντιπαλότητα των συλλόγων  της περιοχής με τα παιχνίδια τους να είναι ανάλογης επικινδυνότητας με τα ντέρμπι των δύο αιωνίων του ποδοσφαίρου μας.
 Δεκάδες οι αστυνομικοί που επιστρατεύθηκαν μέσα κι έξω από τον γήπεδο με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι ακροβολισμένες κυρίως στους  δρόμους  γύρω από το γήπεδο, ενώ κατά άφιξη της αποστολής του Ιωνικού στο γήπεδο χρειάσθηκε να πάρουν μέτρα οι δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να μην  έχουμε απρόοπτα..
Μέτριο κι αμφίροπο το πρώτο μέρος  με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν αξιόλoγες φάσεις, και τον Ιωνικό να φαίνεται ότι ελέγχει την ροή του αγώνα, ωστόσο στο 44′  το παιχνίδι στρώθηκε "πιάτο" στον Ιωνικό, όταν ο Καμαρά εκμεταλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Καλαϊτζίδη στον Μπαντίκο, κέρδισε την μπάλα πέρασε και τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής για να κάνει το 0-1.Η Προοδευτική έδειχνε να μην πιστεύει την εξέλιξη αυτή κι είναι γεγονός ότι χρειάσθηκε  ένα δεκάλεπτο στο ξεκίνημα της επανάληψης για να βρεί τα πατήματα της.Ωστόσο στο διάστημα αυτό ο κορυφαίος του Ιωνικού Καμαρά, λίγο έλειψε να καθαρίσει το ντέρμπι μόνος του, αφού στο 53΄ βρέθηκε μόνος στην  περιοχή της Προοδευτικής, προσπάθησε να πλασάρει τον Μπαντίκο στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
 Η Προοδευτική από εκεί και πίεσε τον Ιωνικό απείλησε με τον Καννελόπουλο στο 56΄ με τον Ατματζίδη στο  61΄ για να φθάσει στην ισοφάριση στο 63΄ με κοντινό σούτ του Λέκκα και να πάρει κυριολεκτικά φωτιά το γήπεδο.
 Είχε προηγηθεί σούτ του Καλαιτζίδη από τα αριστερά και ασθενής απόκρουση του Παναγόπουλου.
 Η ολική ανατροπή ήρθε στο  72'΄ όταν ο Μπέλερης με κεφαλιά , ολοκλήρωσε την  εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ζελέκου  και νίκησε τον Παναγόπουλο που έπεσε, απέκρουσε την μπάλα , αλλά δεν μπόρεσε να την  κρατήσει μέσα σε έξαλους πανηγυρισμούς από τους 2000 φιλάθλους της Κορυδαλλιώτικης ομάδας που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα.
Προσπάθησε στα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός και στην  καλύτερη του στιγμή απείλησε στο 87΄ με ωραίο φάουλ του Μάνια, με την μπάλα να σκάει μπροστά από τον Μπαντίκο να μην προλαβαίνουν οι επιθετικοί του Ιωνικού να την βρούν  και στη συνέχεια αυτή να καταλήγει άουτ.
Το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα βρήκε τους Προοδευτικάνους να πανηγυρίζουν  έξαλλα την σπουδαία νίκη  επί του Ιωνικού μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους παίχτες και τους φιλάθλους να γίνονται ένα κουβάρι.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ : Μπαντίκος, Ντάλλας, Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Πατσατζόγλου, Παπανικόλας, Ατματζίδης (78’ Θεοδωράκης), Μπέλερης, Κανελλόπουλος (53’ Ζελέκου), Λέκκας, Πέππας (48’ Γιακούμπι)
ΙΩΝΙΚΟΣ: Παναγόπουλος, Ζαφειρίδης (70’ Αργυρίου), Μεϊμάρογλου (68’ Προβατίδης), Ασάνονιτς, Μάρης, Κρητικός, Καραλής (80’ Μάνιας), Σιμιτζής, Καμαρά, Σαπαλίδης, Πέεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου