"Ζόρικη" η νέα Γ΄Εθνική για τις ομάδες μας

Πολύ ζόρικο αναμένεται το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής για τις ομάδες που εμπλέκονται με τις πολύεξοδες μετακινήσεις( Αθήνα, Πειραιά, Ανατ. Αττική, Δυτ. Αττική, Νησιά, Κρήτη)
 Στους δύο αυτούς  όμιλους,  θα συμπεριληφθούν οι 16 νησιώτικες ομάδες, οι 15 ομάδες της Αττικής ενώ  υπάρχει πιθανότητα μετακίνησης και των δύο ομάδων της Ευβοίας- ειδικά στην
περίπτωση που υπάρξει, κάποια εκ των νησιώτικων ομάδων να μην λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
 Όμως δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο οι ομάδες της Λέσβου να ζητήσουν να συμπεριληφθούν στον όμιλο της Πελοπονήσσου, οπότε το πιθανότερο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση είναι να μετακινηθούν στα νησιά οι δύο ομάδες της Ευβοίας( Χαλκίδα- Ταμυναικός).
 Με αυτά τα δεδομένα ο ένας όμιλος(15 ομάδες η 14 ομάδες) θα  αποτελείται από τις 6 ομάδες της Αθήνας, τις 3 της Ανατ. Αττικής( η της 2 της Δυτ. Αττικής) και της 6 της Κρήτης.
 Ο άλλος όμιλος(16 η 14 ομάδες) θα αποτελείται  από τις 4 ομάδες του Πειραιά, τις 2 της Δυτ. Αττικής και τις 10 νησιώτικες.
 Στην περίπτωση που οι 3 ομάδες της Λέσβου μετακινηθούν στον όμιλο της Πελοπονήσσου, τότε εδώ "παίζει" να συμπεριληφθούν , οι 3 ομάδες της Ανατ. Αττικής ως εξής:
σύνολο 14 ομάδες- 4 Πειραικές, 7 νησιά, 3 Ανατ. Αττικής.
 Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο κάποια από τις νησιώτικες ομάδες να μην λάβει μέρος στο νέο πρωτλάθλημα, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα μετακινηθούν σε αυτούς τους ομίλους οι 2 ομάδες της Ευβοίας.
 Εδώ  σίγουρα το μεγάλο αγγούρι αποτελεί η εσωτερική μετακίνηση των νησιών του Αιγαίου( π.χ. από Ρόδο σε Χίο, η Μιτυλήνη κλπ) ενώ αρκεί να λάβουμε υπόψιν μας ότι μιά νησιώτικη ομάδα με 13 μετακινήσεις, χρειάζεται πάνω από 50 χιλιάρικα, ενώ για εξοδολόγια 13 εντός έδρας διαιτησιών, περι τα 30 χιλιάριακα, χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση!!
Να υπενθυμίσουμε βέβαια το απίστευτο που αποφάσισε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, όπου οι πρωταθλήτριες ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής δεν ανεβαίνουν απ΄ ευθείας, αλλά θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την άνοδο 4 ομάδων.
 Αναλυτικά οι ομάδες  που θα έχουμε κατά περιοχή  στην νέα σεζόν είναι:
 ΑΘΗΝΑ ( 6 ομάδες)
 Κηφισιά, Αγ. Ιερόθεος,  Ηλυσιακός, Φωστήρας, Αιγάλεω, Καλλιθέα
ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗ(3 ομάδες)
 Θύελλα Ραφήνας, Τριγλία Ραφήνας, Αήττητος Σπατών
ΚΡΗΤΗ (6 ομάδες)
Ατσαλένιος, Ηρόδοτος( ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
Ερμής Ζωνιανών, Α.Ε. Μυλοποτάμου ( ΡΕΘΥΜΝΟ)
ΟΦ Ιεράπετρας( ΛΑΣΙΘΙΟΥ)
Παλαιοχώρα(ΧΑΝΙΩΝ)
……………………………………………….
 ΠΕΙΡΑΙΑΣ(4 ομάδες)
 Ιωνικός, Εθνικός, Προοδευτική, (Κερατσίνι η Οδηγήτρια)
ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗ( 2 ομάδες)
 Ασπρόπυργος, Πανελευσινιακός
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (10 ομάδες)
Kανάρης Νενήτων( ΧΙΟΣ)
Πολυκράτης( ΣΑΜΟΥ)
Διαγόρας, Ρόδος Ιάλυσος) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ)
Αιολικός, Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, Καλλονή(ΛΕΣΒΟΥ)
Πανθηραικός, Σύρος( ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

ΕΥΒΟΙΑ ( 2 ομάδες)

Χαλκίδα- Ταμυναικός

 *Φυσικά για τους άλλους 6 ομίλους τα πράγματα γίνονται  ευνοικότερα αφού θα μικρύνουν οι αποστάσεις και οι όμιλοι θα γίονουν περισσότερο τοπικιστικοί, κοντινών προορισμών, αφού μιλάμε για Πελοπόνησσο, στερεά Ελλάδα Ηπειρώτικη Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου