Στο Αγκίστρι μη σου τύχει....

 Μια γυναίκα πνίγηκε σε μισό μέτρο νερό...
 Χωρίς γιατρό - και Ιατρική υποδομή το νησί.

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Αγκιστρίου,  γυναίκα αλλοδαπή ηλικίας περίπου 65-70 ετών μπροστά σε δεκάδες λουόμενους.
 Αρχικά οι λουόμενοι την περισυνέλεξαν, ενώ στην
συνέχεια προσπάθησαν να τις δώσουν τις πρώτες βοήθειες,  έγιναν εκκλήσεις για να βρεθεί γιατρός χωρίς όμως αποτελέσμα, ενώ  μεγάλες προσπάθειες κατέβαλε ένα παλικάρι  που γνώριζε πρώτες βοήθειες, κι έκανε ότι μπορούσε.
Όπως αποδείχθηκε  το νησί του Αγκιστρίου δεν είχε γιατρό!,  το κέντρο Υγείας λειτουργεί περιστασιακά, ενώ το ασθενοφόρο που κλήθηκε και ήρθε έγκαιρα είχε μόνο οδηγό, στερούταν εξειδικευμένου ατόμου, αλλά και ειδών πρώτων βοηθειών( φιάλη οξυγόνου)
 Η άτυχη γυναίκα διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 Ωστόσο το απίστευτο, το τραγικό της ιστορίας, είναι ότι  λίγα χιλιόμετρα από τον Πειραιά και την Αθήνα, στο Αγκίστρι που το Σαββατοκύριακο φιλοξενεί περισσότερους από 5.000 τουρίστες δεν υπάρχει η παραμικρή ιατρική πρόβλεψη, δεν υπάρχει γιατρός,  έστω ένας νοσηλευτής, βρε αδερφέ!
 Κι αλήθεια οργανωμένες πλαζ, παραλίες με εκατοντάδες λουόμενους, πως λειτουργούν; οι ναυαγοσώστες τι ρόλο έχουν...
 Είναι δηλαδή να μην σου τύχει....
 Απίστευτα πράγματα εν Ελλάδι του 2017 παρακαλώ..
 Αλήθεια οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές, οι υπουργοί τι  έχουν να μας πούν..
 Ο δήμος ας πάρει μιά θέση... χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή που μπορούσε να είχε σωθεί..υπάρχουν ευθύνες και που πρέπει να αποδοθούν..
 Ντροπή! Δώστε ρε παιδιά μερικά ευρώ έστω για τρείς μήνες του καλοκαιριού.. προφυλάξτε το προιόν σας, τον τουρισμό που κονομάτε .. και κονομάτε καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου