Η Προοδευτική πήρε το ντέρμπι 1-0 τον Ιωνικό

 Η Προοδευτική  ήταν η μεγάλη νικήτρια του  σπουδαίου τοπικού ντέρμπι με τον Ιωνικό κερδίζοντας με 1-0 σε ένα δυνατό παιχνίδι που παρακολούθησαν περισσότεροι από 1500 φίλαθλοι της Κορυδαλιώτικης ομάδας στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με τους οργανωμένους να δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα του αγώνα, που πάντως πρέπει να σημειωθεί δεν ξέφυγε.

 Η Προοδευτική έτσι διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην χάνει  από τον Ιωνικό στον Κορυδαλλό.
 Η Προοδευτική  σχεδόν σε όλο τον αγώνα είχε πλήρη εδαφική υπεροχή, απέναντι στον Ιωνικό, που ήταν καλά στημένος στην  αμυντική του γραμμή ωστόσο  επιθετικά υστέρησε.
 Στο πρώτο μέρος πάντως αυτή η εδαφική υπεροχή πέρασε ανούσια για την Προοδευτική, που όμως θα μπορούσε να προηγηθεί στο 25΄ όταν ο προωθημένος Ζίζηλας τετ α τετ με τον Κουρεπίνη δεν μπόρεσε να τον νικήσει με το γκολκήπερ του Ιωνικού να αποκρούει σωτήρια.
 Στην επανάληψη η Προοδευτική ευτύχησε στην  πρώτη φάση που δημιούργησε , να σημειώσει το χρυσό 1-0, με τον Βλάχο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Κανελόπουλο με έξοχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να νικάει τον Κουρεπίνη γράφοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους γηπεδούχους.
Κι ενώ ο Ιωνικός  στο 56΄ έμεινε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του Χριστόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρόλα αυτά  στο 70   έχασε την μεγάλη ευκαιρία να  ισοφαρίσει όταν ο Ρόβας ανατράπηκε από τον Παπανικόλα με τον ρέφερι Αντιπαριώτη να  καταλογίζει το πέναλτι.
 Ο Ρόβας ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο  γκολκήπερ Γιάννης Μπαντίκος  έπέσε στην  αριστερή του γωνία κι απέκρουσε  διατηρώντας το 1-0.
 Στο 76΄ φοβερή βολίδα του Ντάλλα απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ ο Κουρεπίνης, ενώ στο 86΄ ο Καννελόπουλος εκμεταλεύθηκε λάθος στην άμυνα του Ιωνικού πέρασε και τον Κουρεπίνη, όμως βγήκε πλάγια και πλάσαρε άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία για  το 2-0.
 Από την Προοδευτική κορυφαίος ο Ντάλλας, ενώ άρεσαν και οι , Μάρης,  Καλαιτζίδης, Κανελλόπουλος, Πολιανίδης, ενώ στους διακριθέντες .
 Από τον Ιωνικό που είχε πάθος αμυντικά, αλλά  έχει κενά  επιθετικά, ξεχώρισαν οι Πατσατζόγλου, Κωστούλας κι ο γκολκήπερ Κουρεπίνης.
 Αρκετά καλή η διαιτησία του Αντιπαριώτη ( Ανατ. Αττικής)
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκος,  Πολιανίδης( 86΄ Πέππας), Καλαιτζίδης.Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μάρης, Κόντε ( 46΄ Βλάχος), Μπελέρης( 73΄ Ζαχαράτος), Κουρουικίδης(  68 ΄Χρήστου), Ντάλλας, Κανελλόπουλος.
 ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης,  Χριστόπουλος, Δημακάκος( 86΄ Σάμαρης), Παντελίδης (66΄  λ.τρ  Καλτσάς),  Κορνέζος, Πατσατζόγλου,  Πλάκας,   Κωστούλας, Ρόβας, Νικολέτος ( 57΄ Σικαλιάς), Πουλάκης( 78΄ Μανωλιάς),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου