Ο Εθνικός 1-0 τον Διαγόρα

 Σπουδαία νίκη για τον Εθνικό με 1-0 επί του Διαγόρα Ρόδου, σπάζοντας έτσι το αήττητο που διατηρούσε από την αρχή της σεζόν.
 Μιά νίκη που διατηρεί τον Εθνικό σε τροχιά  τίτλου, αφού ναι μεν η διαφορά του από την πρωτοπόρο Προοδευτική είναι στους 5 βαθμούς, όμως η ομάδα του Θύμιου Γεωργούλη έχει ένα παιχνίδι λιγότερο - όπως φυσικά και ο Διαγόρας με τον οποίο ισοβαθμεί στους 14 βαθμούς.

 Δίκαιη η νίκη για τον Εθνικό αφού ήταν η ομάδα που  κυνήγησε την  την νίκη απέναντι στον Διαγόρα που παίζοντας αμυντικά, προσπάθησε να ροκανίσει τον χρόνο και να βγεί μπροστά με κάποιες αντεπιθέσεις.
 Στο α΄μέρος ο Εθνικός είχε την υπεροχή με εκφραστή  των επιθετικών του ενεργειών τον Ρομάνο κυρίως από τα δεξιά ,με κυριότερη   στιγμή αυτή του 22΄ όταν ο Μισέλ έπιασε δυνατό συρτό σούτ για να αποκρούσει δύσκολα ο Στεφανάκος.
Ωστόσο το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 52΄ , μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Διαγόρα με τον Κατσικοκέρη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να αποφεύγει τον  προσωπικό του αντίπαλο  και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι να στέλνει την μπάλα μέσα σε αποθέωση από τους 700  περίπου φίλους των Πειραιωτών.
 Είχε προηγηθεί κεφαλιά εξ΄ επαφής του Κατσικοκέρη που έδιωξε σε κόρνερ ο Στεφανάκος.
 Από εκεί και πέρα ο Εθνικός έγινε πιό επιφυλακτικός, ο Διαγόρας πήρε  μέτρα χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει ιδιαίτερες καταστάσεις στα καρέ του Εθνικού.
 Χωρίς προβλήματα  η διαιτησία του Πόγκα( Ευβοίας)
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σικαλιάς, Στασινός, Γερόλυμος, Κρητικός, Ρούσσης, Μισέλ (46′ Καραλής), Μακρυγιάννης (67′ Μάναλης), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο (87′ Κατίδης), Παυλάκης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Παυλίδης, Προβατίδης, Ρούνιτς (81′ Χειμωνέττος), Γεωργίου, Σουάνης, Γιόνδης (23′ Παναγιωτίδης), Βελέτης, Βελλίνης (70′ Ούγκο), Λάμπρου (35′ Καρπαθάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου