Έγραψε ιστορία ο Κυπελλούχος Καραβάς 1-0 τον Εθνικό

Έγραψε ιστορία πρίν από λίγο ο ιστορικός  Καραβάς, κερδίζοντας τον  Εθνικό με 1-0 στον 43ο Τελικό του Κυπέλλου Πειραιά,   και κατακτώντας το τρόπαιο στην  παρθενική του εμφάνιση σε τελικό.
 Ο Καραβάς στηριζόμενος στην ατσάλινη αμυντική του γραμμή κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη απέναντι στο Εθνικό που επέλεξε να ξεκουράσει τα περισσότερα βασικά του στελέχη, αφού προτεραιότητα  ασφαλώς είναι η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος στην Β΄ Εθνική.
 Μπροστά σε περίπου 3.500 φιλάθλους  ο Εθνικός ήταν η ομάδα που είχε την   εδαφική υπεροχή και μάλιστα στο α΄ μέρος ήταν η μόνη ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες, απέναντι στον Καραβά, που δεν είχε φάση.
 Στο 13΄ ο Μακρυγιάννης έβγαλε ωραία πάσα  στον Μάναλη που σούταρε, όμως δεν ανησύχησε τον Μώτο ενώ στο 23΄ μιά καλή εκτέλεση φάουλ του Μάναλη, έφυγε μόλις άουτ..
 Στο 35΄ ο Κομνηνός,  από τα δεξιά  επιχείρησε ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα  με Μώτο, με τον τερματοφύλακα του Καραβά να αποκρούει σε κόρνερ.
 Δύο λεπτά πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Μισέλ από τα αριστερά που έπιασε το σούτ που  έφυγε μόλις άουτ πάνω από την οριζόντια δοκό του Καραβά.
 Στην επανάληψη το σκηνικό φαινόταν να μην αλλάζει, καθώς στο 51΄  ωραία ατομική ενέργεια του Μακρυγιάννη δεν είχε αποτέλεσμα, μιάς και το σούτ που έκανε έφυγε άουτ,  όμως στο 59΄ είχαμε  την πρώτη αλλά κλασική ευκαιρία για τον Καραβά.
 Ο Φούντας βρέθηκε ευνοημένος από σύγχυση στο κέντρο αμύνης του Εθνικού, μπήκε μέσα στην περιοχή, καθυστέρησε κι  όταν προσπάθησε να πλασάρει τον Βουτσινά, πρόλαβαν οι αμυντικοί του Εθνικού να αποκρούσουν σε κόρνερ.
 Ωστόσο η  δεύτερη  ουσιαστικά  επίσκεψη του Καραβά στα καρέ  του Εθνικού στο 67 ΄έφερε το χρυσό 1-0.
 Ο Ζαρκάδας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπεσού έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Εθνικού , ο ίδιος ο επιθετικός του Καραβά πήρε το ριμπάουντ, και με σούτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού μέσα σε αποθέωση των  φιλάθλων του Καραβά.
 Από εκεί και πέρα προσπάθησε ο Εθνικός απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Καραβά, όμως δεν είχε λύσεις.
 Στο 69΄ ο Γερόλυμος από τα αριστερά έβγαλε  καλή πάσα στον Κατσικοκέρη που ελίχθηκε, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
 Ένα καλό σούτ του Κατίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής επίσης έφυγε άουτ, με τα τελευταία λεπτά να περνούν με συνεχόμενα  κόρνερ για τον Εθνικό που δεν έφερναν αποτέλεσμα, και με τους παίχτες του Καραβά  με νύχια και με δόντια να προσπαθούν να κρατήσουν το  σπουδαίο 1-0.
Από το ψυχωμένο Καραβά ξεχώρισαν οι Μπεσού, Μπιλίμπασι, Μώτος, Αναγνωστόπουλος, και ο Φούντας, από τον Εθνικό προσπάθησαν οι Γερόλυμος, Μακρυγιάννης, Κατίδης.
 Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ηλία Σπάθα ( Μητάκου - Κορώνα)
 ΚΑΡΑΒΑΣ: Μώτος, Ζαρκάδας( 79 ΄Ρηγούτσος), Λίμα, Καλιακούδας, Αναγνωστόπουλος, Μπιλίμπασι, Κουμεντάκος( 90 ΄Μουλίδης), Χατζηπαναγιώτης, Μπεσού, Φούντας( 90 ΄Μελάς), Χονδρουδάκης
 ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Μπενα, Γερόλυμος,  Βενέτης, Πεχλιβανίδης, Μισέλ ( 65 ΄Σώπασης),Κομνηνός( 55΄Κατσικοκέρης), Κατίδης, Λεωνιδόπουλος( 65΄ Τεγούσης), Μακρυγιάννης, Μάναλης( 74΄ Παυλάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου