Το Κερατσίνι 2-1 τον Ιωνικό

Το Κερατσίνι ήταν ο νικητής του Πειραικού ντέρμπι, κερδίζοντας με 2-1 τον Ιωνικό μπροστά σε περισσότερους από 500 φιλάθλους στην μεγάλη τους πλειοψηφία  φίλαθλοι του Ιωνικού που έδωσαν το δικό τους χρώμα στον Σχιστό.
 Το Κερατσίνι χωρίς να είναι καλύτερο πήρε την σπουδαία νίκη, εκμεταλευόμενο τις ευκαιρίες που του παρουσιάσθηκαν κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον γκολκήπερ Γιώρα που ήταν πραγματικός κέρβερος.

Το Κερατσίνι έτσι εξασφάλισε και μαθηματικά  την παραμονή του στην  κατηγορία, εν αντιθέσι με τον Ιωνικό που θέλει τουλάχιστον 2 νίκες στα μάτς που απομένουν με Ρόδο και Ζευγολατιό.
 Το Κερατσίνι ευτύχησε να  ανοίξει το σκόρ στο 25΄ δευτερόλεπτο- ουσιαστικά με την σέντρα του αγώνα, με ωραίο διαγώνιο σούτ, ενώ πρώην παίχτη του Ιωνικού του Γιώργου Ντούλια, έπειτα απαό ενέργεια των Τσουβαλτσίδη- Παπασπύρου.
 Ο Ιωνικός που έδειξε να αιφνιδιάζεται, λίγο έλειψε στο 15΄ να δεχθεί και δεύτερο τέρμα, όταν ο Μπερνιδάκης απέφυγε τον Κουρεπίνη, πλάσαρε, για να αποκρούσει πάνω στην γραμμή σε κόρνερ ο Πολυχρονάκης.
 Από εκεί και πέρα ο Ιωνικός πήρε μέτρα  και απείλησε στο 28΄ με ωραίο σούτ του Νικολέτου, που απέκρουσε ο Γιώρας, όμως στο 34΄ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Δημακάκος κινήθηκε από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα λουκούμι στον Χατζησσάβα, που  από τα δύο μέτρα έπιασε την κεφαλιά για να φύγει μόλοις άουτ πάνω από την δοκό του Κερατσινίου.
 Στην επανάληψη ο Ιωνικός  μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να  γυρίσει το μάτς, κι έχασε τρείς τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες  για να τα καταφέρει.
 Αρχικά στο 56 κέρδισε πέναλτι  σε ανατροπή του Χατζησάββα από τον Βατή, το οποίο όμως εκτέλεσε ο Αλεξίου για να αποκρούσει ο Γιώρας.
 Αμέσως μετά  εκτέλεση κόρνερ του Χατζησάββα, αδράνεια στην άμυνα του Κερατσινίου  με την  μπάλα να χτυπάει την δεξιά κάθετη δοκό, ενώ ένα λεπτό αργότερα  εκπληκτική ατομική ενέργεια του Χατζησάββα που βρέθηκε φάτσα με τον Γιώρα , με τον τελευταίο να αποκρούσει ενστικτωδώς σε κόρνερ
 Tελικά στο 84΄  o Aλεξίου με κοντινή κεφαλίά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικολέτου έκανε το 1-1 μέσα σε αποθέωση των φίλων της Νικαιώτικης ομάδας.
 Κι ενώ όλα έδειχναν  ότι το ματς  πάει για 1-1 στο 90  το Κερατσίνι κέρδισε ένα κόρνερ από τα δεξιά, το εκτέλεσε ο Σκεντεράι, η μπάλα πήγε πίσω και πλάγια  εκεί που βρισκόταν ο Παναγιωτόπουλος που με  ένα απίστευτο ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού για το 2-1  παγώνοντας τους φίλους της Νικαιώτικης ομάδας.
 O Πειραιώτης διαιτητής Λεμπέσης στο 90΄ απέβαλε τον Σκεντεράι με δεύτερη κίτρινη κάρτα
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Γιώρας, Τσουβαλτσίδης,  Σκενετράι, Μπατής(88΄ Σιγάλας), Βατής, Παπασπύρος, Ντούλιας ( 62΄ Σιάννος), Διάκος, Μπερνιδάκης, Πασαλίδης ( 70΄ Γκιάτης), Καρέλης(86΄ Παναγιωτόπουλος)
 ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Πολυχρονάκης, Δημακάκος(68΄ Πουλάκης), Παντελίδης, Κορνέζος, Αλεξίου, Πογκοσιάν( 79΄ Γεωργόπουλος), Γιαταγανάκης(82΄ Όλα), Χατζησάββας,Χαλκιάς,  Νικολέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου