Χοντρές καμπάνες σε "γνωστά" πρόσωπα

Δυνατές «καμπάνες» ήχησαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με ποινές φυλάκισης και κάθειρξης για όσους κρίθηκαν ένοχοι για το σκάνδαλο Koriopolis.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους  23 κατηγορούμενους στους οποίους επιβλήθησαν χοντρές ποινές υπάρχουν  8 άτομα ιδιαίτερα γνωστά στο Πειραικό χώρο.
 Ο λόγος για τους Ανδρέα Δημόπουλο, Μιχάλη Τζιβελέκη, Νίκο Παντέλη, Πέτρο Ρουτζιέρη, Κώστα Μενδρινό, Γιώργο Πουλόπουλο, Μάκη Σιδηρόπουλο,Αβράαμ Παπαδόπουλο, Στάθη Προβατίδη.
Να σημειώσουμε πάντως  ότι όλες οι ποινές είναι εφέσιμες.
Συγκεκριμένα οι ποινές που  επιβλήθησαν είναι:
-Στον Αχιλλέα Μπέο( πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, η οποία είναι εξαγοράσιμη.
-Στον Γιώργο Τσακογιάννη( πρόεδρος Ηλιούπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 10 μηνών με αναστολή για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή, με τους επίμαχους αγώνες να είναι οι εξής: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.
-Στον Γιάννη Κομπότη( πρόεδρος Λεβαδειακού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.
-Στους Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο( Αστέρας Τρίπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης κι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.
-Στους Αβραάμ ΠαπαδόπουλοΚώστα Μενδρινό και Γιάννη Παπαδόπουλο( ποδοσφαιριστές)επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.
-Στον Νίκο Παντέλη( προπονητής) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Στον Μιχάλη Νικολόπουλο( ποδοσφαιριστής) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.
Στον Αγγελο Τραυλό( μάνατζερ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.
Οι ποινές στους υπόλοιπους κατηγορούμενους:

Ανδρέας Δημόπουλος( μπούκ): 8 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη με αναστολή
Βασίλης Καρακούλιας( μπούκ): 7 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη με αναστολή.
Δημήτρης Ζαβαντίας( ποδοσφαιριστής0: 7 χρόνια και 2 μήνες με αναστολή
Βασίλης Γεωρτσιάκος( μπούκ): 8 χρόνια και 2 μήνες με αναστολή
Θανάσης Ντότσης( μάνατζερ): 7 χρόνια και 2 μήνες με αναστολή
Μάκης Σιδηρόπουλος( ποδοσφαιριστής): 7 χρόνια με αναστολή
Μιχάλης Τζιβελέκης( ποδοσφαιριοστής): 6 χρόνια και 2 μήνες με αναστολή
Μαρία Βυθοπούλου( μπούκ): 6 χρόνια και 2 μήνες με αναστολή
Γιώργος Τσεκερίδης( ποδοσφαιριστής0: 7 χρόνια και 2 μήνες με αναστολή
Γιώργος Πουλόπουλος( ποδοσφαιριστήυς): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή
Στάθης Προβατίδης( ποδοσφαιριστής): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή
Πέτρος Ρουτζιέρης( ποδοσφαιριστής): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου